PlayStation 5 Ön Sipariş Süreci Nasıl İşler?

Ömer Yomra

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4050 6 GB 32 GB RAM
Merhaba arkadaşlar önce durumu izah edeyim kafanızda soru işareti kalmasın. Babamın çok eski bir dostu İsviçre'de yaşıyor. Yoğun iş temposuna sahip bir insan kendisi çok fazla telefonda konuşma vs. imkanımız maalesef olmuyor. Kendisinden yaklaşık 1 buçuk ay önce PS 5 almasını rica ettik. Kendisi İsviçre MediaMarkt'a almaya gitmiş fakat stok olmadığından dolayı alamamış. Malum tüm dünyada devam eden bir sorun. Kısa geçen telefon görüşmesinde kendisi şöyle demiş gittiğimde mağaza çalışanı elimizde hiç yok fakat adınız soyadınız vs. bırakırsanız 1-2 aya teslim edilir denmiş. Herhangi bir ücret PS 5'in parası alınmamış. Bu durumda ön sipariş verilmiş mi oluyor? Yani stok geldiğinde öncelikli olarak biz aranacağız ve parasını ödeyip mi satın alacağız? Orada yapmak istedikleri stok geldiğinde biz sizi bilgilendirir miyiz mi demek istemiş? Mağaza çalışanı bu işleyiş süreç nasıl oluyor? Önce para mı alınır yoksa alışveriş yapılırken mi para ödenir? Türkiye'ye son 2-3 günde stoklar gelmeye başladı. Muhtemelen oraya da gelecek. Acaba direkt teslim edilecek mi? Merak ettiğimden soruyorum. Değerli bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı durumu ben de yaşıyorum. Fransa'dan alacağım alacak arkadaş gitti isim soyisim ve mail bıraktı. Fakat ondan önce bırakan kişilerde varmış, eğer sıra gelirse haber verilecekmiş. Haber verildiğinde ise parasını verip alacaklar.

Bahsettiğiniz sistem Türkiye'de yazdığınız şekilde işliyor fakat bu tam ön sipariş sayılmaz. Stok bilgisi geldiğinde, cihaz gelmemiş olsa bile listede ismi olanlar sırasıyla aranıyor. O kişi gidip cihazın ödemesini yapıp faturasını alıyor ve ön sipariş tamamlanmış oluyor. Cihaz geldikten sonra ise teslim alınıyor.

Aynı durumu ben de yaşıyorum. Fransa'dan alacağım alacak arkadaş gitti isim soyisim ve mail bıraktı. Fakat ondan önce bırakan kişilerde varmış, eğer sıra gelirse haber verilecekmiş. Haber verildiğinde ise parasını verip alacaklar.
Merhaba siparişinizin durumu ne teslim aldınız mı veya bi gelişme var mı ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı