PlayStation 5 vs Bilgisayar

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

PC toplarsam eger onun da fiyati yaklaşık 6000 civarı. Bir PS5 fiyatı kadar bütçe ayiracagim.

Anakart: B450 Dragon
CPU: AMD R5 3600
Ekran kartı: NVIDIA 2070 / 2060 veya AMD 5700XT
M.2 SSD, 600Watt PSU vs. vs.

PS5 alma isteğim GTA6 gibi bir oyunu 4K60FPS gibi bir değerde Online olarak arkadaşlarımla oynamak. Bunun yanında Cyberpunk 2077, Call of Duty'nin yeni serilerini PS5'in o kalitesinde oynamam, kendimi oyunun içinde hissetmem yerini hiçbir şey tutmayan hazlarımdan biri. Bilgisayari ise hem rekabetçi Online oyunlar için hem de internette stres atmak için birebir. Ama ikisinden birini seçmem gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
K
2 günde cahil kaldık yav.

Bu Konami elinden PES bile gidiyor anca "pachinko" makinesi yapsın.
Konami benim gözümde çürük bir firma artık. Ellerindeki hiç bir imkanı değerlendirmiyorlar. Belki İnanılmaz bir MGS oyunu, belki Silent Hills 3, belki de yepyeni bir Castlevania. Ama Konami gitsin anca "PES oğlum ya işte PES" desin.

R5 3600 ve 2070 yada RX5700XT ikilisinde kafan uzun yıllar rahat olur hem 1080p ultrada hemde 2K ultrada.PS5 zaten RX5700XT seviyesinde bir güçle geliyor.Steam ve Epic faktörü için PC yani.Konsol oyunlarına zengin adamın bile gücü yetmez artık iyice abarttılar fiyatları.

4K 60 FPS akıcılıkta oynamak istiyorsan PS5 değil Xbox Series X'i tercih etmen daha iyi olur zira çok daha güçlü bir konsol olacak. İçerisindeki GPU RTX 2080 Super'den güçlü RTX 2080Ti'a yakın performans sunuyor. İçerisinde yine güçlü bir işlemci ve 1TB SSD bulunduracak.

Türkiye şartlarında Series X'e eş değer bir sistem toplamak 15-20 Bin lira nereden baksanız. Bu konsolun Amerika fiyatı ise 500-600 Dolar olması bekleniyor yani Türkiye fiyatı da 5-6 Bin lira olacaktır büyük ihtimalle. Bu canavar gibi donanıma bu paralar hiçbir şey rüya gibi
5-6 Bin liraya kıytırık orta seviye bir sistem toplamaktansa 4K 60 FPS oyun oynatacak fiyat/performans ürünü güçlü bir konsola yönelmek çok daha mantıklı.

PS5 Türkiye şartlarında artık tercih edilecek bir konsol değil bence. Oyun fiyatları çok yüksek ve zam da gelecek gibi ayrıca Sony tarafında Microsoft'un sunduğu Gamepass gibi yüzlerce oyunu bir arada sunan hesaplı bir abonelik servisi de yok. Playstaton akıl karı değil artık.

PS5 ile Xbox Series X'in resmi olarak açıklanmış teknik özellikleri.

Son düzenleme:
Bahsettiğin kadar iyi iş yapabilen bir ürünün o kadar ucuz olması bana pekte olası gelmiyor. Hele ki Türkiye şartlarında verginin vergisinin vergisi alındığını hesap edersen. Ayrıca ne kadar iyi SSD vs taksalar da yazık ki hala yükleme ekranlarının uzun olacağını düşünüyorum. İnşallah yanılırım açıkcası ama bahsettiğiniz fiyata o özelliklerde bir ürün bana hayal gibi geliyor nedense

Sistemlerle kaybettikleri parayı oyun satışları ile geri kazanmayı düşünüyorlar muhtemelen. Bu yüzden konsol oyunlarının fiyatları çok uçuk oluyor.

Son düzenleme:
Resmi olarak açıklandı artık kesinleşti donanım özellikleri. Hayal gibi geliyor ama oyun konsolları özünde her zaman ekonomik eğlence cihazları olmuştur.
Dediğim gibi 500-600 Dolar olması bekleniyor Türkiye fiyatı ÖTV+KDV kar payı vs. 5-6 Bin TL olur diye bekliyorum. Düşünsenize bugün 2080Ti'ın fiyatı başlı başına 1000 Dolar zaten Series X ise içerisinde neredeyse bu ekran kartı gücünde bir sistemi yarı fiyatına sunuyor.

Ayrıca yükleme sürelerine de elveda diyeceğiz artık. Özellikle PS5'de kullanılan SSD hızında hatta hızına yaklaşabilen bir SSD bile yok piyasada abartıyormuşum gibi gelebilir ama gerçekten böyle.

Ayrıca Xbox Series X'de çoklu oyun özelliği de yer alacak 5 tane oyun aynı anda çalışabilecek bizzat uygulamalı olarak gösterdiler. Oyunları arkada askıya alıp dilediğin zaman istediğine 4-5 saniyede geçiş yaparak kaldığın yerden devam edebileceksin.

İsterseniz 12:55 dk'dan itibaren görebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Sistemlerle kaybettikleri parayı oyun satışları ile geri kazanmayı düşünüyorlar muhtemelen. Bu yüzden konsol oyunlarının fiyatları çok uçuk oluyor.
Aslına bakarsanız oyun fiyatları Avrupa'da 70Euro Amerika'da 60 Dolar ama ülkemizde ne yazık ki çok pahalı artık özellikle PS tarafında. Bunun tek sebebi Türk lirasının değersiz olması da değil aslında bir de ARAL faktörü var ama uzun hikaye burada anlat anlat bitmez.
Ama Microsoft'un da Sony'nin de asıl gelirleri konsollardan değil oyun ve hizmet satışlarından zaten. Hatta yeri geliyor konsolları zararına satışa sundukları olabiliyor mesela PS3 öyleydi.

Son düzenleme:
Devrim niteliğinde bir değişim desem yeridir açıkcası

Bir çok faktör var. Mesela ben sırf Ghost Of Tsushima oyunu için düşünmüyor değilim. Öte yandan PC oyun yelpazesi daha geniş. Bence yapılacak en mantıklı hareket şu olur; ürün çıkar fiyatı bir görürüz. Onun fiyatında bir bilgisayarın ne yapabileceğine bakarız ve ona göre karar veririz. 4K 60 FPS bence hala bir hayal. Çıkınca belli olur. Ama aşağı yukarı tahminim benim onun parasına aynı işi yapacak bir bilgisayarda aynı maliyete tekabul edecek gibi. Yani fark olmayacak gibi geliyor. Ray Tracing fiyatı belirleyen bir diğer faktör olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…