Series X'in içerisindeki GPU Nvdia'nın amiral gemisi olan 2080Ti seviyesinde 2080Ti'ın fiyatı ise 1000 Dolar. Nasıl Series X'in parasına aynı işi yapacak bir PC toplamayı düşünüyorsunuz acaba?
Aynı güçte bir sistem toplamak isteseniz sadece ekran kartına vereceğiniz para 8-9 Bin lira.
Ha derseniz ki benim için 4K gereksiz ben 1080p-1440p'de ultra oynatacak bir sistem toplarım yeter bana ama cebinizden çıkacak para yine 5-6 bin lira dan aşağı değil.
Bu konsolların içerisinde 1TB SSD'de yer alacak PC tarafında 1TB hızlı bir SSD satın almak bile ciddi maliyet. Sadece SSD ile de kalmıyor malum.
Ayrıca 60 FPS oyun hayal değil artık. Xbox One ve PS4 Pro'da 60 FPS oyun pek görmedik çünkü özellikle zayıf bir işlemciye sahipti ama yeni nesil konsollarda güçlü GPU'nun yanında bir de Zen 2 mimarisine sahip üst düzey güçlü bir işlemci yer alacak ve oyunlar konsollar baz alınarak geliştirilip optimize edildiğini de hesaba katar isek 4K 60 FPS oyunlar göreceğiz muhakkak.
Ayrıca yeni nesil konsollarda Ray tracing yani gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi yer alacak.