Playstation 5’te Web Tarayıcısı Yok Mu?

Almadan önce son bir araştırma yaparken böyle bir şeyle karşılaştım. Çok kötü eğer gerçekse. YouTube’da Chat’e girip Google falan giriyorlar tarayıcı yok gibi.

Gerçekten öyle mi PS5’te tarayıcı yok mu?

Eğer yoksa tercihimi Series X’ten yana kullanacağım çünkü onda Microsoft Edge var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende bilmiyorum ama ileride illaki bir gereği olur diye düşündüm. Tarayıcısız konsol çok çağ dışı değil mi?

Benim de gönlüm PS5'ten yana ama bunu öğrendiğimden beri ısınamadım.

Ne bileyim mesela büyük ekranda toplu olarak bir şey göstermek istediğimde, bir siteye girmem gerektiğinde aklıma gelen bunlar şimdilik.

Tarayıcı olmamasının en büyük sebebi kırılıp korsan oyun yüklemenin istenmemesi. Sony bunun önüne geçmek istiyor o yüzden koymamıştır diye tahmin ediyorum.
Büyük ekranda bir şey göstermenin tek alternatifi konsollar mı? Ekran yansıtma bütün güncel TV'lerde var telefondan çok daha hızlı şekilde aynı şeyi yapabilirsiniz. 3 yıldır PS5 konularında insanlara fikir veriyorum tarayıcıyı konsolda önemli bulan ilk kişi oldun tebrikler :)

Büyük ekranda bir şey göstermenin tek alternatifi konsollar mı? Ekran yansıtma bütün güncel TV'lerde var telefondan çok daha hızlı şekilde aynı şeyi yapabilirsiniz. 3 yıldır PS5 konularında insanlara fikir veriyorum tarayıcıyı konsolda önemli bulan ilk kişi oldun tebrikler :)
Aslında doğru hocam mantıklı 😅 bu dediklerim zaten çok nadir olacak şeyler yine de olsa iyi olurdu ama neyse düşüneyim son bir karar vereyim.

Peki ileride PS'ın Türkiye'den çekilme ihtimali var mı? Tarayıcıyı çeken belki ileride pazardan da çekilebilir? Ortada kalmayalım Microsoft daha sağlam gibi.

Ya da Steam gibi Dolar'a geçer mi?

PS TR'den çekildi zaten şu an distribütörü Bilkom oldu. Bilkom'un da biteceğini sanmıyorum bayağı büyük bir distribütör birçok ürünün ülkemize gelmesinde rol oynuyor. Bu ekonomiyle gidersek elbette mağazalar dolara geçecek ben 2025 gibi geçeceğini tahmin ediyorum en geç. Zaten PS Store fiyatlarını Londra ekibi belirliyor o yüzden geçmeleri an meselesi. Aynı şekilde Xbox Store da geçebilir. Tarayıcı PS5'te gömülü olarak var yok değil YouTube'da da var nasıl açıldığı sadece uygulama şeklinde yok ne tarayıcıymış arkadaş. Siz hangi oyunları oynamak istediğinizi düşünmelisiniz tarayıcıyı değil. Ayrıca ülkemizde oyun konsolunda oyun oynamak lüks bir faaliyet o dolara geçer mi bu dolara geçer mi gibi düşünmemeniz lazım.

Son düzenleme:
PS TR'den çekildi zaten şu an distribütörü Bilkom oldu. Bilkom'un da biteceğini sanmıyorum bayağı büyük bir distribütör birçok ürünün ülkemize gelmesinde rol oynuyor. Bu ekonomiyle gidersek elbette mağazalar dolara geçecek ben 2025 gibi geçeceğini tahmin ediyorum en geç. Zaten PS Store fiyatlarını Londra ekibi belirliyor o yüzden geçmeleri an meselesi. Aynı şekilde Xbox Store da geçebilir. Tarayıcı PS5'te gömülü olarak var yok değil YouTube'da da var nasıl açıldığı sadece uygulama şeklinde yok ne tarayıcıymış arkadaş. Siz hangi oyunları oynamak istediğinizi düşünmelisiniz tarayıcıyı değil. Ayrıca ülkemizde oyun konsolunda oyun oynamak lüks bir faaliyet o dolara geçer mi bu dolara geçer mi gibi düşünmemeniz lazım.
Yardımın için teşekkürler hocam. Bugün bir arkadaşla toplandık ve konuştuk o da tarayıcının çok gereksiz olduğunu buna göre karar vermemem gerektiğini söyledi.

En iyi seçeneğin PS5 olduğuna karar verdik ve seçeneğim gönlümde olan PS5 oldu.

Sony ile devam edeceğim oyun fiyatları önemli değil. Sadece ilerleyen yıllarda komple çekilmese yeter.

Yardımın için teşekkürler hocam. Bugün bir arkadaşla toplandık ve konuştuk o da tarayıcının çok gereksiz olduğunu buna göre karar vermemem gerektiğini söyledi.

En iyi seçeneğin PS5 olduğuna karar verdik ve seçeneğim gönlümde olan PS5 oldu.

Sony ile devam edeceğim oyun fiyatları önemli değil. Sadece ilerleyen yıllarda komple çekilmese yeter.

Ne demek hocam bir kez daha tarayıcı deseydin artık herhalde bu foruma gelmiş trolleyecek insan arayan biri olduğunu düşünecektim. Hayırlı olsun şimdiden. Konsol hakkında soruların varsa sorabilirsin.

Tarayıcı olmamasının en büyük sebebi kırılıp korsan oyun yüklemenin istenmemesi. Sony bunun önüne geçmek istiyor o yüzden koymamıştır diye tahmin ediyorum.
Tarayıcı olması ile korsanın yakından uzaktan alakası yok.

Ne demek hocam bir kez daha tarayıcı deseydin artık herhalde bu foruma gelmiş trolleyecek insan arayan biri olduğunu düşünecektim. Hayırlı olsun şimdiden. Konsol hakkında soruların varsa sorabilirsin.
Sağolasın hocam. Dışardayım eve geçince aklıma gelen bir şeyler olursa sorarım.

Hocam internetten alacağım. Trendyol veya Hepsiburada hangisini veya hangi satıcıları önerirsin? Kırılmadan kutu hasar görmeden gelmesini istiyorum.

Birde cfi kodu diye bir şey varmış bu ne oluyor? Ne demek? Avrupa Asya farkını mı gösteriyor ben Avrupa istiyorum.
Veya sürümlerin farkı mı?

Mesela cfi 2000 a nedir?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı