PlayStation almak mantıklı mı?

PC'ye gelmemiş yahut gelmeyecek özel oyunları oynamak için alabilirsiniz hocam örnek olarak infamus second son oyununu verebilirim. Oyun Türkçe dublaj PS4'ün çıkış oyunlarından biri ve hâlâ zevkli bir oynanış sunuyor ama ps4/5 özel oyunlarına ilgi duymuyor tetik hissiyatı nasılmış diyorsanız PS cafeye gidin derim. Fiyat konusunda gayet makul alıp ikinci elde satsanız kaybınız dahi olmaz ama bence alırsanız Blu-ray yani disk okuyuculu sürümü alın malum tekrar üretilmeyecek ve bir nevi koleksiyonluğa düşüyor üstelik ikinci el üzerinden ucuza PS4 disk oyun alıp PS5'te oynama imkanı da doğuyor bu şekilde. PS Plus içinse yıllık fiyat Game Pass'e göre pahalı ancak PS sisteminde oyunlar genel itibarıyla rakiplerine kıyasla pahalı o sebepten oynayacağınız oyun PS plustaysa direkt alın özel oyunların hemen hemen hepsi var onlarla birlikte diğer oyunlar bir yıl boyunca sizi kesinlikle idare edecektir. Son olarak ise eğer ki PC'de olmayan bir özel oyun gibi bir şey değilse PS3 alın derim gerçekten güzel oyunlar var fakat bilgisayarınız yeterince güçlüyse emu olarak oynayabilirsiniz.

Hem PC hem PS5 sahibi olarak konfor ve keyif bakımından (oyun) net PS5 tartışmaya kapalı bir konu PC %10 kullanıyorum onun da %80 oyun dışı aktiviteler Epic hesabım da 200 küsur oyun var 2 yılda 2-3 tanesini bitirdim 50-60 tanesi AA veya AAA kalite PS5 kaç oyun bitirdim bilmiyorum sayısı Epic kütüphanesini bile geçmiş olabilir amacınız oyun oynamak ise kesinlikle %200 PS5.

Mantıksız. 4 sene sonra yenisi çıkacak.

2023 yılında RTX 3060 12 GB sistem topladım 2024 yılındayız ve şimdiden bazı oyunlar kart yetersiz kalmaya başladı birçok AAA oyunda bir ton ayar yapmadan stabil bir performans almak imkansız (bu da keyif almayı baltalıyor hatta içinden geçiyor diyebiliriz) örneğin (Fortnite) drop yüzünden oynanmıyor çok garip PC çok çabuk eskiyor ve çok pahalı yüksek performans için en az 2-3 yılda bir upgrade gerektiriyor. 3000 serisi 2020-23 yılı gibi piyasaya sürülmüş 5000 serisi neredeyse 2025 olmadan piyasaya çıkmak üzere ki bir de araya 4000 serisi girmiş ve üst segmenti geçtim orta segmentin fiyatların bile aşırı yüksek olacağını düşünürsek PC kullanmak bir lüks.

Oyunlar yeterli değil Spider-Man 2 gibi son dönemlerde çıkmış oyunları oynamak isteyecek olursan para harcarsın ama uzun bir dönem mevcut oyunlar seni götürür acele etmezse kütüphane sürekli güncelleniyor her zaman çok iyi oyunlar ya da iyi oyunlar gelmiyor son 2 yılda kütüphane ve aldığım oyunlara 15-20 bin lira para harcadım 5 yıl 2740x5 abonelik +aldığım oyunlar (para verip aldığım oyunlararın 3/2'si kütüphaneye geldi) biz kuzenimle TR'de PS Plus kardeşliği denen sistemi kullanıyoruz oyunları birlikte alıyoruz bunu yapabileceğin güvendiğin birisi de varsa masrafın yarı yarıya düşer. (3000₺ /2 olursa olmasa bile verdiğin paranın hakkını sonuna kadar çok daha fazlasıyla alırsın) her ay 1 kaliteli aylık extra kütüphanesini de 1-2 iyi denebilecek oyunlar geliyor Total'de her ay 8-10 oyun ekleniyor 3'ü kalıcı aboneliğin devam ettikçe sende kalanlar aylık verilenler.

Son düzenleme:

14-15 k civarında ise düşünmeden al derim, ama PS Plus konusunda garanti veremem, çünkü kendi oyunları bile kaç sene sonra geliyor, The Last of Us Part 2 hala gelmedi mesela. Ana yine de içinde olan oyunlar seni uzun bir süre götürür.

Vallahi 4080 Super 7800x3D'li bilgisayarım var. Hiç değerini anlayacağımı düşünmüyorum açıkçası. PS5 muhtemelen 1440p 30FPS medium ayarlarda oynatır.

PC'ye hemen çıkmayacak.

Bilgisayarınız varsa ve PlayStation özel oyunlarını oynamak istiyorsanız 18000 civarına satılan PS5'lerden satın alıp özel oyunları oynadıktan sonra 2.elden satabilirsiniz, satmak istemiyorsanız alternatif olarak salondaki veya odanızdaki televizyonunuz eskiyse TV box olarak da kullanabilirsiniz.

Bir önemi yok sonuçta çıkacak. Döneminde bile PS3'teki GTA 5'e bakınca kimsenın ağzı sulanmadı. 2 sene sonra bilgisayarda oynayanlar çok daha iyi bir deneyim yaşadı.

10 sene önceye değil de 6 sene öncesine gidelim hocam RDR 2 PS4'e çıkınca grafikleriyle herkesin ağzını sulandırmıştı PC'ye çıkınca daha da çok sulandırdı ama PS4'teki grafikler de çöp değildi yani.

Hocam vallahi PS4'te 1080p medium ayarlarda 30FPS oynatıyordu oyunu. Günümüzde kimse 30FPS oyun oynamak istemez ama PS5'in de GTA 5'i 4K 60FPS çalıştırmayacağından eminim. PC dizmek eskisi kadar pahalı değil artık. PS5 alınacağına 4060/b580 ve 5 5600 bir bilgisayar dizmek bana göre daha mantıklı geliyor.

Elimde 20k para olsa bende PC'yi tercih ederim canım o konuda her türlü PC tokatlar yani ona lafım yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…