PlayStation kontrolcüsüne nasıl alıştınız?

Seferdan

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, yeni bir ps5 kullanıcısıyım. Alalı 3-4 gün oldu ve uncharted serisi, ghost of tsushima ve last of us 2 oynamaya çalışıyorum fakat ne nişan alabiliyorum ne de sağa sola dikkatli bakabiliyorum. Pc'de oynarken etrafı araştırmayı, sağa sola bakmayı çok severdim, mouse bu konuda gerçekten bir nimet fakat konsolda gerçekten eziyet oluyor, direk oyun bitsin diye oynuyorum. Bir yandan hedefe odaklanırken diğer yandan kamerayı analogla oynatmak gerçekten külfet oluyor. Siz nasıl alıştınız ? Bu konuda verebileceğiniz tavsiyeler var mı ? Özellikle fps oyunları oynarken kendime eziyet ediyor gibi hissediyorum. Aim asist açınca da açıkçası oyunun bir zevki kalmıyor. Hikayeli oyunlarda ise örneğin god of war gibi oyunlardayken de kamerayla etrafı mı gözlemlesem, cavarlarla mı uğraşsam derken ölüyorum.

Oynadıkca alışacaksınız hocam hikayeli FPS oyunları oynayın alışmaya çalışın Online FPS oyunlarında kendinize göre ayarlar yapın en önemlisi rahat ayarlar yapmanız.

Hocam kontrolcülerde kendiniz düzgün hedef almanız için baya kullanmanız lazım. Zorluğu düşürüp nişan yardımında oynayın.

Özellikle fps oyunları oynarken kendime eziyet ediyor gibi hissediyorum. Aim asist açınca da açıkçası oyunun bir zevki kalmıyor.
Fps oyunları oynuyorsanız neden pc almadınız ki onu anlamadım ama fps oyunlarını oynarken çok zorluk çekmiyorum ben.

FPS oyunları zaten kontrolcüler için tasarlanmış oyunlar değil maalesef ki o yüzden aim-assist ile oynamak dışında pek bir çaren yok onun dışında söylediğin bütün oyunlar alışınca gamepad ile çok çok daha kolay ve zevkli oluyor. Bilgisayar kullanıcısı olduğum halde oynadığım oyunların çoğunu gamepad ile oynuyorum. İnsan zamanla alışıyor.

O sizinle alakalı bir durum. Eğer elinizi kontrolcüye alıştırırsanız mousetan daha rahat bir kontrol dizaynı ile karşı karşıya kalacaksınız. Aim assist kullanmasanız bile. Ki ben aim assisti çok severim konforlu bir shooter deneyi midir? Zira aimlerim o kadar iyi değildir. Ve çoğu oyunda hedefe kilitlenmek için spesifik tuşlar olur örnek R3.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…