PlayStation kontrolcüsüne nasıl alıştınız?

Merhaba, yeni bir PS5 kullanıcısıyım. Alalı 3-4 gün oldu ve Uncharted serisi, Ghost of Tsushima ve Last of Us 2 oynamaya çalışıyorum fakat ne nişan alabiliyorum ne de sağa sola dikkatli bakabiliyorum. PC'de oynarken etrafı araştırmayı, sağa sola bakmayı çok severdim, mouse bu konuda gerçekten bir nimet fakat konsolda gerçekten eziyet oluyor, direk oyun bitsin diye oynuyorum. Bir yandan hedefe odaklanırken diğer yandan kamerayı analogla oynatmak gerçekten külfet oluyor. Siz nasıl alıştınız? Bu konuda verebileceğiniz tavsiyeler var mı? Özellikle FPS oyunları oynarken kendime eziyet ediyor gibi hissediyorum. Aim asist açınca da açıkçası oyunun bir zevki kalmıyor.

Ben de ilk konsolumu aldıgımda yıllardır bilgisayar oynuyordum. Fakat konsol oynarken pek zorlandığımı söyleyemem ama size bir tavsiye verebilirim ilk önce FIFA, pes, GTA 5 tarzı basit oyunları oynarsanız konsola çok adapte olacaksınız. Daha sonra Call of Duty hatta Fortnite'ı bile rahatça oynayabileceksiniz.

Merhabalar, yeni bir ps5 kullanıcısıyım. Alalı 3-4 gün oldu ve uncharted serisi, ghost of tsushima ve last of us 2 oynamaya çalışıyorum fakat ne nişan alabiliyorum ne de sağa sola dikkatli bakabiliyorum. Pc'de oynarken etrafı araştırmayı, sağa sola bakmayı çok severdim, mouse bu konuda gerçekten bir nimet fakat konsolda gerçekten eziyet oluyor, direk oyun bitsin diye oynuyorum. Bir yandan hedefe odaklanırken diğer yandan kamerayı analogla oynatmak gerçekten külfet oluyor. Siz nasıl alıştınız ? Bu konuda verebileceğiniz tavsiyeler var mı ? Özellikle fps oyunları oynarken kendime eziyet ediyor gibi hissediyorum. Aim asist açınca da açıkçası oyunun bir zevki kalmıyor.
Bende 4 aydır kullanıyorum.İlk başlarda biraz zorlanıyordum ama 2.haftadan sonra fps oyunları haricinde alıştım.Oynaya oynaya alışırsın.Zaten fps oyunları haricinde 1 hafta oynasan direkt alışıyorsun.Her oyunda yok diye biliyorum ama bazı fps oyunlarında nişan desteği olduğundan çok kolay alışılıyor.

Dostum oynayarak alışacaksın buna yapacak bir şey yok, senin gibi bir arkadaş daha açmıştı bu tarz bir konuyu dün. Sol elin kontrolcünün sol tarafında, sağ elin kontrolcünün sağ tarafında olacak. Sol elinin baş parmağını sol analogun üstüne, sağ elinin baş parmağını da sağ analogun üstüne konumlandırmalısın. Bu şekilde yaparsan zorluk çekmezsin.

1 ay kadar kendine zaman tanı, kendi kullanım sonucuna göre süreyi uzatabilirsin de, eğer halen daha alışamazsan kontrolcüden oynamak sana göre değil demektir.

Son düzenleme:
Merhaba, yeni bir PS5 kullanıcısıyım. Alalı 3-4 gün oldu ve Uncharted serisi, Ghost of Tsushima ve Last of Us 2 oynamaya çalışıyorum fakat ne nişan alabiliyorum ne de sağa sola dikkatli bakabiliyorum. PC'de oynarken etrafı araştırmayı, sağa sola bakmayı çok severdim, mouse bu konuda gerçekten bir nimet fakat konsolda gerçekten eziyet oluyor, direk oyun bitsin diye oynuyorum. Bir yandan hedefe odaklanırken diğer yandan kamerayı analogla oynatmak gerçekten külfet oluyor. Siz nasıl alıştınız? Bu konuda verebileceğiniz tavsiyeler var mı? Özellikle FPS oyunları oynarken kendime eziyet ediyor gibi hissediyorum. Aim asist açınca da açıkçası oyunun bir zevki kalmıyor.

FPS oyunlarına yıllardır alışamadım çocukluktan klavye mouse kullanıyorsanız FPS oyunlarında Gamepad'e alışmak imkansız neredeyse. Dediğiniz TPS oyunlarda birkaç haftaya alışırsınız başta bende oynayamıyordum Astro playroomla ya da herhangi başka oyunla alışabilirsiniz. Çok uzun sürmez. Aim assisti bende sevmiyorum oyun bana kolsuzsun diye hakaret ediyor gibi geliyor ama yapacak bir şey yok FPS oyunlarında asla klavye mouse gibi oynayamazsınız gamepad ile maalesef.

Merhabalar, yeni bir ps5 kullanıcısıyım. Alalı 3-4 gün oldu ve uncharted serisi, ghost of tsushima ve last of us 2 oynamaya çalışıyorum fakat ne nişan alabiliyorum ne de sağa sola dikkatli bakabiliyorum. Pc'de oynarken etrafı araştırmayı, sağa sola bakmayı çok severdim, mouse bu konuda gerçekten bir nimet fakat konsolda gerçekten eziyet oluyor, direk oyun bitsin diye oynuyorum. Bir yandan hedefe odaklanırken diğer yandan kamerayı analogla oynatmak gerçekten külfet oluyor. Siz nasıl alıştınız ? Bu konuda verebileceğiniz tavsiyeler var mı ? Özellikle fps oyunları oynarken kendime eziyet ediyor gibi hissediyorum. Aim asist açınca da açıkçası oyunun bir zevki kalmıyor. Hikayeli oyunlarda ise örneğin god of war gibi oyunlardayken de kamerayla etrafı mı gözlemlesem, cavarlarla mı uğraşsam derken ölüyorum.
Hocam hiç de zor değil aslında. Ben bütün oyunları aim assistsiz oynuyorum. Alışabilirsiniz zor birşey yok.
Tutuşa alıştıktan sonra FPS harici en rahat kullanım stili gamepadler. Kendinize zaman tanıyın.
Hocam fps gayet rahat. O kadar da zor değil fps oyunları. Abartılıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı