Plc tasarım projesi nasıl?

Mustafa Salih 54

Hectopat
Daha fazla  
ESP 32 tabanlı firebase ile gerçek zamanlı veri alışverişi yapan ve veri tabanı üzerinden takip edilebilir bir plc projesi üzerine çalışıyorum.
(Not: Biliyorum sağlam bir altyapı olmadan sadece mikro denetleyici programlamayı bilen kişilerce kullanılabilecek ve daha çok gömülü bir sisteme benzeyen bir sistem olacak.)
Projeyi elde bulunan malzemeler ile tamamlamayı hedefliyorum. Daha önce bir karttan söktüğüm MOC3023/21 triyak çıkışlı optokuplör var. Endüstriyel alanda kullanılan sensörler için güvenli bir sinyal girişi (3-24v) sağlayacak bir devre dizaynı yapmayı planlıyorum. MOC3023/21 optokuplörler ile bu devre sağlıklı bir şekilde çalışır mı? Not: Forward voltajı 1.1v ile 1.5v.

Çalışır. Ama istediğin aralık çok geniş. Uygun direnç seçimi yaparken zorlanabilirsin. Teorik olarak mümkün ama pratikte direnci bulmak var. Kaldı ki eldeki komponentler ile diyorsun direncin bulunabilirliğini iyice sınırlıyorsun.

ESP 32 tabanlı firebase ile gerçek zamanlı veri alışverişi yapan ve veri tabanı üzerinden takip edilebilir bir plc projesi üzerine çalışıyorum.
(Not: Biliyorum sağlam bir altyapı olmadan sadece mikro denetleyici programlamayı bilen kişilerce kullanılabilecek ve daha çok gömülü bir sisteme benzeyen bir sistem olacak.)
Projeyi elde bulunan malzemeler ile tamamlamayı hedefliyorum. Daha önce bir karttan söktüğüm MOC3023/21 triyak çıkışlı optokuplör var. Endüstriyel alanda kullanılan sensörler için güvenli bir sinyal girişi (3-24v) sağlayacak bir devre dizaynı yapmayı planlıyorum. MOC3023/21 optokuplörler ile bu devre sağlıklı bir şekilde çalışır mı? Not: Forward voltajı 1.1v ile 1.5v.

Hocam plc vs gibi endüstriyel bir cihaz yapacaksanız stm32 kullanın bence. ESP'yi modül olarak eklersiniz modbus ile bağlanırsınız.

Son düzenleme:
Tetik voltajını 12v a düşürebiliriz ya da sadece 12v ile sensörler ile de kullanılabilir ancak 3-12v arası kullanılacak direncin ortalama değeri ne olur elimde 20-30 çeşit direnç var belki çıkar içinden.

Tetik voltajını 12v a düşürebiliriz ya da sadece 12v ile sensörler ile de kullanılabilir ancak 3-12v arası kullanılacak direncin ortalama değeri ne olur elimde 20-30 çeşit direnç var belki çıkar içinden.

3 - 12V daha gerçekçi olur, öbür türlü direnç baya zorlar. Endüstride genellikle 12 - 24V kullanılıyor bu arada, biliyorsundur gerçi zaten de 3V'a kadar inmenin mantıksal bir sebebi yoksa o kadar kasma diye belirtmek istedim. Aralığı ne kadar geniş tutarsan direnç seçme konusunda o kadar zorlanırsın. Ben zamanında özel bir kontrolcü tasarımı yaparken 5 - 36V tutmuştum giriş gerilim aralığını, direnç başıma bela olmuştu. O yüzden daha yolun başındayken seni uyarmak istedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı