PMYO vs POMEM

06burhan

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamünaleyküm, yaş 21, şu an bir bölümde okuyorum ama bölüm değiştireceğim. PMYO mu sizce yoksa POMEM mi okumak daha iyi? 2 yıl PMYO okuyup direk göreve başlayacağım askerlikten muaf oluyorlarmış, POMEM seçersem 6 ay eğitim göreceğim ön lisans bir bölüm okuyup hem mesleğim olur hem de önlisanstan POMEM seçip ya da muvazzaf astsubay da seçebilirim. Bunlardan önce zorunlu askerliğimi de yapıp gelince KPSS ile atanırım siz olsanız hangisini yapardınız? POMEM'de yükselme şansımda varmış.

Askerlikten muaf olma durumu fark etmiyor. Meslekte tamamladığın hizmet sürene bağlı bir durum. Yükselme şansı sadece POMEM için değil PMYO içinde var, fark etmiyor yani.

Burada ki tek kriter senin üniversite okumayı istemen, erkenden mesleğe başlayıp para kazanmayı istemen gibi durumlar olabilir.

Örneğin üniversite okumak istemiyor, ailene maddi olarak yük olmak istemiyor, erkenden para kazanmaya başlamak ve mesleğe girmek istiyorsan PMYO olabilir. Üniversite okumak istiyorum, ailemin beni üniversite okutacak maddi gücü de var, kısa süre eğitim görüp mesleğe gireyim diyorsan POMEM olabilir. Tamamen senin hayat planına bağlı. Yoksa aralarında meslek içinde herhangi bir fark yok.

Arkadaşlar selamünaleyküm, yaş 21, şu an bir bölümde okuyorum ama bölüm değiştireceğim. PMYO mu sizce yoksa POMEM mi okumak daha iyi? 2 yıl PMYO okuyup direk göreve başlayacağım askerlikten muaf oluyorlarmış, POMEM seçersem 6 ay eğitim göreceğim ön lisans bir bölüm okuyup hem mesleğim olur hem de önlisanstan POMEM seçip ya da muvazzaf astsubay da seçebilirim. Bunlardan önce zorunlu askerliğimi de yapıp gelince KPSS ile atanırım siz olsanız hangisini yapardınız? POMEM'de yükselme şansımda varmış.
Çok üniversite okumak istiyorsan yaz bir bölüm okurken PMYO'da denersin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı