Pnömotoraks ve askerlik

• Konuyu başlatan sp15x
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 6.484
Cevabınız için teşekkür ederim. Tsk sağlık yönetmeliğine göre baktığımda tekrarlama olduysa muaf olunabileceğini anlıyorum. Bu konuda sadece görevli doktorlar baktığı için göğüs cerrahı doktorumdan cevap alamamıştım baktığım sitede ise askeri hekim cevap vermişti. İTÜ'nün sözlük sitesiydi. Eki Görüntüle 2162547

@Yusufuk Resmi mevzuat doğrumudur benmi yanlış okuyorum
"3. Tüp torakostomi hariç cerrahi tedaviye rağmen nüks eden pnömotorakslar"
Hocam şahsen emin olamadım. Ameliyatta yapılan işlem neydi size?

Hocam şanşınızı deneyeceksiniz. Gidin askeriyeye bence.

Doktor Bey'in öyle demesi endişelendirdi gerçekten. Yakın bir zamanda bir halletmem gerekiyor.

@Yusufuk @DoktorBey19
Dokümanları incelerken sol 1. ameliyatta dekortikasyon işlemini gördüm akciğer'in üzerindeki zar soyulmuş buna rağmen 1 ay sonra tekrarlamış.

Son düzenleme:
Muayene gittin mi? Sonuç ne oldu.
Çok geç cevap vermiş oldum kusura bakma. 23 Aralıkta yoklama sürecini başlattım 23 Ocakta sağlık kuruluna çıkıp muaf olmam ile bitti. Eğer e-Nabız'da ameliyat raporlarınız eksiksiz gözüküyorsa benimki kadar işiniz uzamaz. 23 Ocakta muaflık kararı verildi bugün itibarıyla de e-Devlet'e düştü. Size önerim ameliyat raporlarında direkt kalmasın olduğunuz ameliyatın ismini de söyleyin. Ben özellikle dekortikasyon ameliyatı olduğumu belirttim bir de sağlık yönetmeliğini okuduğumu ve 49b3'ten muaf olabileceğimi öğrendiğimi söyledim. Bunu aile hekimine hem de sevk edildiğiniz devlet hastanesi bölümü doktoruna da söyleyin. Ne olur ne olmaz. Bu süreç içerisinde randevu falan almadım aile hekimine gittim askerlik yoklaması için muayeneye geldiğimi söyledim oradan da doktora şikayetimi söyledim beni devlet hastanesine sevk etti ve sevk kağıdını verdi. polikliniğe geldim sevk kağıdını verdim sıraya aldılar sonra doktor solunum testi ve akciğer röntgeni istedi. burada asıl işinizi uzayabilir. solunum testini geçemedim sonra röntgen çektirdim tekrar aynı doktora geldim oradan da beni hastanenin sağlık kuruluna sevk etti ve 49B3 ile uyumlu olduğumu belirtti. Sağlık kurulunda askerlik işlemleri bölümüne geldim benden sağlık kurulu kağıdını doldurttu burada telefon numarası ad soyad vs. giriyorsunuz birde muayene kağıdı için webcam ile fotoğrafımı çekildi birde son 1 yıllık ilaç dökümü ve kimlik fotokopisi istediler. hastane yakınından eczaneye gittim ilaç dökümünü aldım birde kimlik fotokopisini yaptım bundan sonra evrak kayıta yönlendirdiler onu yaptım sonra benden hastanede çektirdiğim röntgenin raporunu istediler. radyolojiye indim orada bir cd odasına yönlendirdiler 1 hafta 10 gün sonra çıkacağını söylediler. bundan sonra ise sağlık kurulu muayene fişinin doldurulması için tekrar polikliniğe yönlendirildim oradan sordum aynı doktorun bakmayacağını bölümlerde sağlık kurulu doktorları olacağını söylediler onlarda perşembe hariç öğleden sonra oluyorlarmış neyse ki doktor içerideydi aynı şekilde doldurdu ve 49b3 ile uyumludur yazdı. sağlık kuruluna işiniz uzarsa belirtmeniz gerekiyor ben belirttim sonra e-nabız'da gözükmeyen raporlarım için başhekim, doktor ve ilçe sağlık imza kaşesini istediler onları da hallettim. röntgen raporu 1 hafta 10 gün geçmesine rağmen çıkmadı tekrar gittim sordum onu da halettim 1-2 gün sonra çıktı onu aldıktan sonra sağlık kurulu muayene kağıdına benim e-nabız'da olmayan raporlarımın protokol, hastane ismi, ameliyat adlarını vs girilmesini istedi asıl sıkıntıyı burada çektim. muayene kağıdı sonunda doğru dolduruldu ve kurula indim haftaya perşembe saat 13.00'de burada olun dediler ve aynı şeyleri belirten kağıt verdiler. perşembe geldik 50-55 kişi vardı. güvenlik isimleri saydı buradayım demeniz gerekiyor. doktorlar toplanınca bizi sıraya aldılar isimleri okuyarak. maks 2dk sürüyor size soru sormuyorlar kararı söylüyorlar. pazartesi e-edevlet'de gözükeceklerini söylediler ancak gözükmedi 1 hafta sonra gözüktü. Burada önereceğim şey bu işlemleri 2-3 ay önceden halletmeniz ve e-nabız'da böyle probleminiz varsa önemli ve gerekli olan kağıtları ameliyat olduğunuz hastaneden imzalatmanız.. Doktor, başhekim imza kaşesinden sonra hastanenin olduğu ilçenin sağlık müdürlüğüne gideceksiniz burada raporları onaylatacaksınız. Onaylatma işi ise aynı. İlçe sağlığın şube müdürüne imzalayıp kaşeliyorlar ondan sonra sizi evrak kayıta yönlendirecekler orada da kaşe yapıyorlar ve bitiyor. burada siz direkt sorarak yapın her şeyi benim ki ile aynı olmayabilir.

1738597742634.png

Hocam şanşınızı deneyeceksiniz. Gidin askeriyeye bence.
Muaflık aldım.

Son düzenleme:
@sp15x e-devlette o yazıyı gördükten sonra bir yere bildirmeniz gerekmedi değil mi? Yani evrak alıp askerlik şubesine gitmek falan gerekmeyecek. Artık tamamen bitti mi?
Ben 23 aralıkta askerlik şubesine gittim ve e yoklama kağıdı verdiler. e yoklama kağıdında raporun şubeye getirilmesi isteniyor ancak ben yapmadım. kendi kendine oldu. Bunu belirtmemişim bu arada illah götüreceğim derseniz e-nabız'da raporlarım kısmına bu rapor düşecek düştüğü zaman gidin. benim anladığım öyle yoksa hastaneye giderseniz rapor çıkmadı diyebilirler ya da fiziksel olarak çıkıyor ama e-nabız ve e-devlet'e düşmesi uzun sürüyor onu bir soracaksınız. Bu arada sorularınız yoksa e-devlet üzerinden yoklamayı başlatın direkt ancak dijital ortamda bir vesikalık fotoğrafınız olmalı. Yoklama başvurusu kısmında fotoğrafın nasıl olacağı yazıyor onun ekran görüntüsünü alın veya o yazı açık kalsın fotoğrafçıya gösterin anlar. Ben gösterdim ve mail olarak atılmasını istedim. Fotoğrafı çekildim mail olarak aldım sonra e-yoklamayı başlattım. Başlatınca zaten süreçte neler yapılması gerektiği e-devlette yazıyor ancak ben 1 ay kala yaptığım için yoklama kaçağına düştüm o süreç ekranı gitti. Muaf olduktan sonra isterseniz raporu verirsiniz şubeye o kadar ondan sonrası sizin yapacağınız bir işlem yok. Bakanlıkların onaylamasına kalıyormuş falan değişmiş ama bizlik bir şey yok.

Muaf olduktan sonra isterseniz raporu verirsiniz şubeye o kadar ondan sonrası sizin yapacağınız bir işlem yok. Bakanlıkların onaylamasına kalıyormuş falan değişmiş ama bizlik bir şey yok.
Muaf olduktan sonraki kısmı sormuştum aslında. Kesin bilginiz var mı? Muaf olunduğuna dair kağıdı askerlik şubesine götürmeye gerek var mı?

Muaf olduktan sonraki kısmı sormuştum aslında. Kesin bilginiz var mı? Muaf olunduğuna dair kağıdı askerlik şubesine götürmeye gerek var mı?
Yazmışım ya zaten. Gerekli değil ancak isterseniz götürün. bana verilen e-yoklama kağıdında sonuç raporunu getirin yazılmış ancak ben yapmadım. Rapor çıktığı anda e-devlette gözükmüş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı