Elektronik PNY CS900 2.5" 960 GB 999₺

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Elektronik Mühendisi
Yaklaşık 4 ay sonra yeniden 999₺ fiyat etiketine sahip.

Bütçesine göre çiçek gibi disk. Bir süredir SSD fiyatları düşüşte, bana göre eğer dolarda bir oynama olmazsa düşüşe devam edecek gibi.
Yatırım tavsiyesi değildir.

Eğer önemli bilgilerinizi yükleyecekseniz uzak durun, her an bozulabiliyor ve içindeki hiçbir şeye ulaşılmıyor.
O konuda hdd daha tehlikeli değil mi. Elimde 6-7 tane bozuk disk var sonuncusu da geçen günlerde bozuldu daha garantisi yeni bitmişti. Hayatımın arşivi vardı hepsi gitti. Ama kullandığım hiç bir ssd sorun çıkarmadı en eskisi 10 yıllık hala sağlam keşke ssd ye arşivleseydim.

O konuda HDD daha tehlikeli değil mi? Elimde 6-7 tane bozuk disk var sonuncusu da geçen günlerde bozuldu daha garantisi yeni bitmişti. Hayatımın arşivi vardı hepsi gitti. Ama kullandığım hiçbir SSD sorun çıkarmadı en eskisi 10 yıllık hala sağlam keşke SSD'ye arşivleseydim.

Bozulan HDD'lerde tamir yapılabiliyor, hepsine değil ama kurtarılabiliyor bir araştırın derim. Bozulan disklerde mekanik olması sebebiyle HDD daha kolay kurtarılıyor.

Bu SSD okuma yazma hızları konusunda biraz sorunlu sanırım. Forumda çok fazla güveniliyor fakat SSD'yi 2 kez aldım okuma hızı olarak vaadedileni verebiliyor 550 MB/s, fakat yazma hızlarında bir sorun var ilk aldığım SSD 460 MB/s yazma veriyor vaadedilen 500 olmasına rağmen sorun etmedim, garantiye yollamadım ama geçtiğimiz gün elime ulaşan ikinci SSD 250 MB/s yazma değeri verdi garantiye yollamak durumunda kaldım. Alırken biraz daha düşünün, forumda geçen düşüncelere güvenip satın almıştım.

Bozulan HDD'lerde tamir yapılabiliyor, hepsine değil ama kurtarılabiliyor bir araştırın derim. Bozulan disklerde mekanik olması sebebiyle HDD daha kolay kurtarılıyor.
Doğrudur lakin ssd nin de kurtarma şansı var ayrıca ekonomik olarak da bakıyorum olaya ssd nin hdd ye göre daha dayanıklı olduğu da gerçek. Atıyorum 20 tane hdd arızasına karşılık 1 tane ssd arızasıyla karşılaşılır hdd ye göre riski çok daha düşük. O kadar kuralına uygun kullanmama rağmen son bozulan diskim bad sectörle doldu 800 gb dosyama ulaşamıyorum şu an. Çoğu diskim 3 senesini çıkarmadan bozuldu ama ssdlerin hepsi sağlam. Bir daha hdd ye tövbe.

Doğrudur lakin SSD'nin de kurtarma şansı var ayrıca ekonomik olarak da bakıyorum olaya SSD'nin HDD'ye göre daha dayanıklı olduğu da gerçek. Atıyorum 20 tane HDD arızasına karşılık 1 tane SSD arızasıyla karşılaşılır HDD'ye göre riski çok daha düşük. O kadar kuralına uygun kullanmama rağmen son bozulan diskim bad sectörle doldu 800 GB dosyama ulaşamıyorum şu an. Çoğu diskim 3 senesini çıkarmadan bozuldu ama SSD'lerin hepsi sağlam. Bir daha HDD'ye tövbe.

O işine göre değişir işte NAS cihazlarında 14TB'lık HDD'ler kullanıyorum 8 yılı devirdiler gece gündüz yazıyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı