Elektronik PNY GeForce RTX 4080 34.000TL

Güzel marka ve güzel cihaz ama garantisi sanırım 2 yıl, eğer 3 yıl ve üzeri olsun istiyorsanız Asus, MSI, Gigabyte, Zotac gibi diğer markalara yönelin derim. Yine bana sorarsanız çok farkedeceğini sanmam, genelde 2 yıl içinde bozulmayan ürünler bir daha bozulmuyor. Tabi ki seçim sizin.

PNY markasının hem çift fanlı 3060'ından XLR8 4070 Ti'a geçen birisi olarak rahatlıkla söylemeliyim ki PNY markası gayet kalitelidir. Özellikle 4000 serisinde soğutma ve soğuturken de sessiz kalma alanına yoğunlaşmışlar. Kendi 4070 Ti kartımla yaptığım testlerde bunu gözlemledim.

Fiyatına gelince; biliyorum peşin fiyatına taksitli almak, dövize endeksli teknolojik ürünleri en erken ne zaman alabiliyorsanız almak doların bu kadar artışı beklenen ekonomide bir avantaj. Yine de işim gereği de kullanıyorum diyenlere veya gerçekten bütçesi elverenlere 4000 serisini önerebilirim. Örneğin ben mühendisim hem mesleki olarak hem de oyun amacıyla kullanmak için aldım. 3060'dan 4070 ti'a geçtiğimde bunun üstündeki kartların, hatta belki bu geçişin bile özellikle kısıtlı bütçeler için sadece oyun amaçlıysa biraz lüks kalacağını düşünüyorum.

O kadar da iyi bir 4080 değil. Ama günümüz ekonomisinde en alınabilir kart şu an bu.

Bundan iyisi bir elin parmağını geçmiyor fazlasıyla iyi aslında.

Aralarında bir fark yok, oyun performansları genel olarak neredeyse aynı sadece render vs. alırken fark eder. Ben de 5900x var darboğaz yapmıyor sadece optimizasyonu kötü bir iki oyunda sıkıntı yapıyor. Bir de ben 4K çözünürlük kullanıyorum, 1440p çözünürlükte yapma ihtimali var her oyunda olmasa da.

Kararsiz kaldim 30 veya 33 e 7900 xtx sapphire mi yoksa bu mu

Kullanım amacınıza bağlı, Ray Tracing açmayı planlıyor musunuz? Eğer planlıyorsanız AMD unutun. DLSS ve FSR kullanacaksanız yine aynı şekilde DLSS çok daha düzenli ve gelişmiş bir teknoloji. Zaten FSR yine Nvidia kartlarda kullanılabiliyor ama DLSS AMD kartlarda kullanılamıyor. İkisini de kullanmayı planlamıyorsanız AMD normal performanslarda önde.

PNY GeForce RTX 4080 16 GB TF verto Edition modeli ile bunun arasındaki fark nedir? İkisinin arasındaki soğutma ve sessizlik farkı nasıldır acaba? İncelemesini bulamadım pek. XLR8 soğutma konusunda iyi ama TF verto nasıl pek bir bilgi yok niyeyse yani en azından ben bulamadım kendi adıma konuşayım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı