PNY GPU vCG408016tfxxpb1-o-RTX4080 OC Verto alınır mı?

compengin

Kilopat
Selam arkadaşlar,

PNY'nin başlıkta belirttiğim bu modelinin sıfırını 44 bine alabiliyorum. 4080 Super'lerin eli kulağındayken alınır mı? Normal şartlarda 4080 Super, 4080'den daha ucuza çıkması gerekiyor ama biliyoruz ki bizim ülkemizde 4080'den daha ucuz bir fiyata listelenmesi imkansız. 44 bine 4080 bana oldukça makul gözüküyor ki araştırdığım kadarıyla PNY'nin bu modeli güzel bir kart.

Ben de aynı ikilemdeyim ama RTX4080 için özel bir durum oluşabilir. Diğer iki kart (4070 super ve 4070 ti super) kardeşleri ile aynı fiyatta olmalarına rağmen 3-5 bin lira daha pahalı çıktılar. Ancak 4080 super, normal şartlarda 200$ daha ucuz. Önerilen satış fiyatı 37.499 TL. Bu fiyata almanız imkansız bile olsa 45-46 bin TL bandı bana gayet olası görünüyor. Hal böyleyken ve 1 haftadan kısa süre kalmışken kesinlikle beklenmeli diye düşünüyorum

Evet belki makas 4070 ve 4070 Ti super kadar açık olmaz ama 4080'den ucuz olmayacaktır. Stok eritmek zorundalar, ya 4080'e indirim yapacaklar ki günahlarını vermezler ya da bir tık tuzlu satacaklar superleri en iyi ihtimalde. Ayrıca Türkiye'de tutulan markaların giris seviye superlerini 45 ve uzeri almak yerine PNY'nin bu modelini bu fiyatlara almak daha makul geliyor bana. TR'de kullanan yok neredeyse ama global yorumları oldukça iyi.

Evet belki makas 4070 ve 4070 Ti super kadar açık olmaz ama 4080'den ucuz olmayacaktır. Stok eritmek zorundalar, ya 4080'e indirim yapacaklar ki günahlarını vermezler ya da bir tık tuzlu satacaklar superleri en iyi ihtimalde. Ayrıca Türkiye'de tutulan markaların giris seviye superlerini 45 ve uzeri almak yerine PNY'nin bu modelini bu fiyatlara almak daha makul geliyor bana. TR'de kullanan yok neredeyse ama global yorumları oldukça iyi.
Bir ihtimal newegg'den alınabilir. Şu anda 4070 super ailesi 22-24 bin bandında, 4070 ti super ise 32-34 bin civarına satılıyor. TR deki çakallar 4080 super i 50bin TL gibi fiyatlara satmaya çalışırlarsa aynı kartı neweggden 42-43 bin TL civarına alabiliriz. Global garanti durumunu bilmiyorum tabii ama bu riske değmez mi sizce de ?

Hocam bu durumda Amazon TR'den PNY 4080'i 44'e almak daha makul olur, riske değmez bence. Satarken de değer kaybı daha az olur 2 yıl içinde elden çıkarmak gerekirse. Keşke imkan olsa da yakın zamanda yurt dışına çıkıp 1000 dolara 4080 Super alabilsek, en az 20k cepte kalır :)

Hocam bu durumda Amazon TR'den PNY 4080'i 44'e almak daha makul olur, riske değmez bence. Satarken de değer kaybı daha az olur 2 yıl içinde elden çıkarmak gerekirse. Keşke imkan olsa da yakın zamanda yurt dışına çıkıp 1000 dolara 4080 Super alabilsek, en az 20k cepte kalır :)
Haklısın ama bu PNY ve Gainward tarzı kartları elinden çıkarmak biraz zor oluyor. Ucuza gidiyor. Ortalık ASUS ve MSI fetişistleri ile dolu. Bilen adam tabii ki gelip alıyor ama o adamın denk gelmesi de bazen birkaç ay sürüyor. Ben de çok kararsızım 2-3 haftadır bir 4070 ti SUPER bir 4080 bakıp duruyorum. Taksit yapmaya kalkınca da vade farkı alıyorlar, iş iyice zorlaşıyor.

Hocam Amazon vade farksız 6 taksit yapıyor, diğer siteler taksitle çok tuzluya geliyor, 1 ay koşulsuz iadesi de var :) tek çekim alıp kutusundan çıkarmadan bekletmeyi de düşünüyorum, super daha makul fiyata gelirse iade edip alırım. Amazon'da da stok sınırlı çünkü 10 gün sonra kalır mı bilemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı