PNY XLR8 CS3040HS SSD'yi PCI-E 3.0 ile kullanmak?

Floow03

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba başlıkta yazdığı gibi şu anda B450M-K anakart kullanıyorum. Sadece 3.0 destekliyor fakat bu M.2 SSD 4.0, sizce çalışır mı? Çalışırsa ortalama ne kadar hız alabilirim? 5600 vaat ediliyor fakat 3000 alsam bana yeter de artar. Bu modelde ısrarcı olmamın sebebi; soğutma bloğu var ve benim anakartım da M.2 slotu ekran kartının tam altında bulunuyor, curtual P5 almıştım boştayken 60 70 derece arasında geziyordu ve iade ettim. Son olarak merak ettiklerim şunlar, SSD'yi aldım diyelim 3000 civarı bir hız veriyor ama SSD 4.0 ve ben 3.0 olarak kullanıyorum. Bunun bir zararı var mıdır? Ve almamı önerir misiniz? Teşekkürler.
Anakart:

SSD:

Sıkıntısız çalışır yaklaşık 3000-3500 MB/s hız limitine takılırsınız. Kesinlikle öneririm, hız dışında sonuçta SSD'yi kullanıyorsunuz. Phison E16 kontrolcü, DRAM ve Toshiba TLC NAND. Fiyatı gayet güzel.

Ancak; soğutma bloğu için fazladan 300 TL ödemenize gerek yok.

Ek 300-400 TL gibi bir fiyat ödeyip 2 TB dahi alabilirsiniz.

5600 vaat ediliyor fakat 3000 alsam bana yeter de artar.
Siz hala yanlış anlıyorsunuz. Önceki konuda da söyledim. SATA'dan PCI 3.0 bir M.2 SSD'ye geçince sürekli okuma-yazma yapmanız gereken ya da okuma-yazma hızlarının yüksek olması gereken bir uygulama kullanmadığınız sürece çok bir fark hissetmezsiniz. Gerek masaüstünde, gerek oyun açılış sürelerinde...
Bunun bir zararı var mıdır?
Hayır bir zararı yok. Tam tersine SSD'yi düşük hızlarda kullandığınız için daha az ısınır, daha az yıpranır.

Peki bu SSD'nin hemm 3040 olarak bir modeli var galiba, bir de 3040HS hangisini önerirsiniz? Fark var mı aralarında? Çünkü yaklaşık 300 TL gibi bir fiyat farkı ortaya çıkıyor.

Tamamdır anladım. O zaman 300 TL fark vermeyip, normal versiyonunu alayım. Fazla ısınma yaparsa 80 TL civarına bir soğutma bloğu aliyim. Ama beni M.2 yuvası ekran kartının altında inş sığar.
Tahminimce ekran kart ve SSD arasında 2 Cm'lik bir boşluk var.
Sıkıntısız çalışır yaklaşık 3000-3500 MB/s hız limitine takılırsınız. Kesinlikle öneririm, hız dışında sonuçta SSD'yi kullanıyorsunuz. Phison E16 kontrolcü, dram ve Toshiba TLC NAND. Fiyatı gayet güzel.

Ancak; soğutma bloğu için fazladan 300 TL ödemenize gerek yok.

Ek 300-400 TL gibi bir fiyat ödeyip 2 TB dahi alabilirsiniz.

2TB'lık olanı alabilirim ama çok ısınma yaparsa ve soğutucuya ihtiyacım olursa bütçemi biraz zorlamış olacağım. Şu an için 1TB olan modeli soğutucu ile mi alsam soğutucusuz mu alsam diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı