https://www.trendyol.com/gigabyte/s...&adjust_campaign=akakce_urun_listeleme&v=1.33 sence bu ürün nasıl? hem soğutması da fazla kalın değil gibi.Aliexpress'ten alırsan aynı kalınlıkta ama daha uzun (22110 boyutunda) bir tane alabilirsin. Daha etkili olur. Ayrıca benzer fiyata gelmiş olur.
Alamam diyorsan 2280 bir tane alman gerek mecburen.
Soğutma SSD'lerde genelde problem olmuyor. Böyle 600-700 GB'lık bir dosyayı bir yerden bir yere taşırken belki termal yetersizlikten yarısından sonra 3.5 GB/s yerine 2-3 GB/s'ye düşer o kadar. İlla ki istiyorsanız soğutma bloğu sonradan alınabilir. SSD'yi %100 performansta kullandığınız çok az zaman var, aralıksız tam performansta kullanmak çok nadirdir, çok önemli değil yani soğutma bloğu.2TB'lık olanı alabilirim ama çok ısınma yaparsa ve soğutucuya ihtiyacım olursa bütçemi biraz zorlamış olacağım. Şu an için 1TB olan modeli soğutucu ile mi alsam soğutucusuz mu alsam diye düşünüyorum.
HS: Heatsink yani soğutma bloğu demek.Peki bu SSD'nin hemm 3040 olarak bir modeli var galiba, bir de 3040HS hangisini önerirsiniz? Fark var mı aralarında? Çünkü yaklaşık 300 TL gibi bir fiyat farkı ortaya çıkıyor.
Aralıksız yüksek sıcaklıklarda çalışırsa SSD'nin ömrü bir tık azalabilir ancak yüksek sıcaklık için SSD kullanımının sürekli yüksek olması gerekir ki bu ise dosya transfer ederken veya 8K/12K/16K gibi bir videoyu export ederken vesaire olur. Aralıksız olarak yüzlerce GB dosya transferi yapmayacaksanız zaten yüksek sıcaklıklara çıkmaz, birkaç derece daha sıcak çalışır o kadar.yani sıcaklık sadece hızı mı yavaşlatıyor? ssd ye çok bi zararı olur mu?
SSD'den SSD'ye değişir. Benim soğutma bloklu (ekran kartının altında maalesef) Crucial P1'im anında 55 dereceye çıkıyor. M.2 SSD'lerde soğutucu kullanılmasının gerektiği yaygın bir bilgidir. Alınması her zaman faydalıdır.birkaç derece daha sıcak çalışır o kadar.
Olur tabii ki de. SSD'nin en büyük düşmanı sıcaklıktır. Diğer arkadaşın da dediği gibi uzun kullanımda belli olur bu tabii. Düzenli olarak yüksek sıcaklık altında bırakırsanız ömrümü normalden çabuk tüketir. Düzgünce soğutmanız lazım.Yani sıcaklık sadece hızı mı yavaşlatıyor? ssd ye çok bi zararı olur mu?
Yahu ne kararsız bir insansınız. O kadar kişi beklemeden alın dedi. Çok iyi bir indirimdi. SSD'yi göndereyim mi diye açıp cevabı beklemeden gönderen yine sizdiniz. Bundan sonra yardımcı olmayacağım maalesef. Bir türlü dinlemiyorsunuz bizi.inidirmi kaçırdım.
Her zaman durum böyle olmuyor. Arkadaş günlük kullanıcı o yüzden dediğiniz doğru olabilir ancak ağır yük altında hız düşürmesine rağmen aşırı ısınabiliyor. 240GB BX500 SSD'im HDD'den beter hale geliyordu aşırı ısınmadan.Soğutma SSD'lerde genelde problem olmuyor. Böyle 600-700 GB'lık bir dosyayı bir yerden bir yere taşırken belki termal yetersizlikten yarısından sonra 3.5 GB/s yerine 2-3 GB/s'ye düşer o kadar.
Alıp almamak kişinin kararı, yardım etmek zorunda değildiniz, yine değilsiniz. Burası forum, gönüllü olarak yardım ediyoruz bizi dinleyip dinlememek onların kararı. Dinlemedi diye karşı çıkmaya hiç gerek yok.Yahu ne kararsız bir insansınız. O kadar kişi beklemeden alın dedi. Çok iyi bir indirimdi. SSD'yi göndereyim mi diye açıp cevabı beklemeden gönderen yine sizdiniz. Bundan sonra yardımcı olmayacağım maalesef. Bir türlü dinlemiyorsunuz bizi.
Biliyorum kendim ağır bir Premiere Pro kullanıcısıyım ve yüzden fazla model SSD kullandım. Evimde 50-60 TB belki daha fazla SSD var. Hem SATA hem M.2 hem taşınabilir. Birkaç durum hariç soğutmaya ihtiyaç çoğu kişi duymuyor. Sonuçta bir termal ped ve üzerine pasif bir soğutma bloğu giriyor. Birkaç derece en fazla farkediyor, yük altında ise 10 derece ya fark ediyor ya etmiyor.Her zaman durum böyle olmuyor. Arkadaş günlük kullanıcı o yüzden dediğiniz doğru olabilir ancak ağır yük altında hız düşürmesine rağmen aşırı ısınabiliyor. 240GB BX500 SSD'im HDD'den beter hale geliyordu aşırı ısınmadan.
Uzun sürede 10 derece büyük bir fark.yük altında ise 10 derece ya fark ediyor ya etmiyor.