Elektronik Poco F4 11.999 TL

Bu güncelleme mevzusuna neden bu kadar takılıyor insanlar merak ediyorum.

Bende sizin gibi düşünüyordum ancak bizim gibi fazla bütçesi olmayanların amiral gemisi alternatiflerine yönelmelerindeki temel sebep cihaza bir defa para vereyim ve uzun yıllar yeni bir telefon almayayım düşüncesi. Ancak şunu da biliyoruz ki ortalama bir Android sürümü 4 yıl sonra artık uygulama desteği konusunda sorun yaratıyor. Bu da tırnak içinde güçlü cihazımızın bir süre işlevini yitirmesine sebep oluyor.

2022 yılında çıkmış bir telefon iyi değil ama Nothing Phone 1'de 2022 yılında çıkmış ancak halâ öneriliyor.

Sebebi basit, cihaz Samsung bile Android 15'i getirememişken 5 ay önce güncel sürümü aldı, bu da cihazın ortalama 4 yıl daha sorunsuz uygulama desteği olacağı anlamına geliyor. Arayüz sıfır reklam ve saf Android'e yakın olduğu için çok daha stabil bir gündelik kullanım deneyimi sunuyor. Kamerası bence çok iyi olmasa da 4K 60 FPS desteği bulunmaması dışında POCO'ya göre daha başarılı.

Android 12 mi uygulama desteği konusunda sorun çıkartıyor. Garip bir yaklaşım. Android sürümünde sorun yok cihaz üreticilerinin yazılımında sorun var. Günümüzde çoğu uygulama halen daha Android 5.1'i bir sınır olarak belirlemişken çok nadiren Android 8.1 ve Android 9 minimum gösteriliyor ki bu sürümlerin kaç yıllık olduğu hakkında konuşmama gerek yok sanırsam. Google Android 15 için sistem gereksinimlerini daha yeni arttırdı Önerilen 32GB depolama ve 6GB RAM minimum ise 3GB RAM ki 3GB RAM tercih edilirse cihaz Play Protect desteğine ve dolayısıyla GMS altyapısına sahip olamayacak sadece.

Son düzenleme:
Bu fiyatta alınır Snapdragon 870 işlemci, OIS ve 4K 60 FPS video kaydı destekleyen kamera ve güzel bir ekran var. Samsung A25 fiyatında. 2022 yılında çıkmış bir telefon iyi değil ama Nothing Phone 1'de 2022 yılında çıkmış ancak halâ öneriliyor.

Bu cihazı neredeyse aynı fiyata 1 sene önce aldım gayet güzel bir cihaz fakat temiz kullanmama rağmen telefonda sürekli sorunlar çıkıyor. Kamerayı açıyorum kamera donuyor, ana ekrandayken bir anda donuyor sistem yanıt vermiyor hatası alıyorum telefonun kendine gelmesi 5 dk sürüyor; özellikle telefonu kapa aç yapınca ilk 5 dakika boyunca kendine gelemiyor ve sürekli kasma donma yapıyor. Benim anlamadığım ise sorunun ne olduğu, kasma donma yapabilecek bir uygulama kurulu değil telefonda onun dışında hareketli duvar kâğıdı gibi şeylerde kullanmıyorum hatta gerekli olmayan uygulamalar dışında çoğu uygulamanın arka planda çalışması bile kapalı ama anlamadığım bir biçimde bu telefon çok kasıyor özellikle bazen kamerada video iken donuyor ve dediğim gibi 6 7 dk boyunca kendine gelmiyor bu yüzdende cekicegim şey ani bir şeyse kaçırıyorum ve bu deli ediyor insanı doğal olarak. Bende sorun olmadığını düşünüyorum ama tavsiyem bu telefonu oyun oynamak dışında bir amaç için alacaksanız almayın tavsiye etmiyorum. Güncelleme almamasıda başlı başına başka bir sebep, yazılımı güzel değil insanı tatmin etmiyor ve bir sürü saçma sapan buglar var kısaca tavsiyem direk Xiaomi'den uzak durmanız yönünde olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı