Hocam Huawei p40 lite tavsiye ederim. 1 ay önce aldım Xiaomi A2 lite'dan geçtim A2 lite'da saf android sistem vardı, miui rom atıp kullanmıştım biraz ama telefona özel olmadığı için rom sorunluydu.Hoş kendi sistemide çok sorunluydu ve güncellemeler daha çok bozuyordu. Sorunlardan kastım arayüz takılmaları gibi şeyler, arayüze bir zaman sonra gözünüz alışıyor ama arka planda uygulama tutmuyor bu beni çıldırtıyordu tam oyundayım veya film izliyorum browserdan Wp'den gelen mesajı yanıtlamak için wp'yi açtığım anda browsera geri döndüğümde tak hemen sayfayı f5 leyip filmi kaldığım yerden devam ettiremiyordum. Huawei p40 lite'a geleyim, xiaomi'yi yeteri kadar gömdüm sanırım
. Hocam Google olmaması sorunu ciddi bir sorun. Bir kere kendi servislerini kurmuş tamam okey bu App Gallery'de bankaların uygulamalarıda var oda okey PUBG gibi Brawl Stars gibi oyunlar App Gallery'de yok bundan dolayı apk olarak bir şekilde indirip oynayabiliyorsunuz ama ödeme yapamıyorsunuz. Sevmediğim diğer yönü haritalar uygulaması Huawei'nin kendi uygulaması ve güzel değil Google Maps kadar iyi değil konum falan atılıyor ama Wp'den. Eğer bunlara aldırış etmem diyorsanız 40W hızlı şarj destekli ve hızlı şarj aletide çıkıyor kutudan süper bu, ben daha önce hiç böyle telefon kullanmamıştım çok hızlı şarj oluyor sizde kullanmadıysanız benim gibi şaşırırsınız
. Diğer güzel yanı yani telefon yeni tabiki etkisi vardır ama arayüzde 1 2 tane bug yakaladım onun dışında çok akıcı ve pürüzsüz böyle uygulamaları falan açıp kapatırken göz doyuruyor animasyonları takılmıyor çok hoş bu.Bildirimlerinde bir sorun yok sadece kendi eposta uygulaması var ben Gmail kullanıyordum oradan kayıt edip kullabiliyorsunuz ama bazen geç düşüyor postalar bazende erken düşüyor anlamadım onu tam. Toparlayacak olursam telefon işlemcisi olsun performansı olsun gayet güzel ve yeterli kamerası uber duber olmasada orta halli diyebilirim (kardeşimde İPhone 6s var aynı kalitede çekiyorlar, benimkinde bir gece modu var o güzel x)). Eğer uygulama indirmekle uğraşırım apk bulurum onada güvenirim diyorsanız performans olarak tatmin edici bir telefon. Ha birde unutmuşum sonda yazıyorum, hiç Netflix kullanmamıştım daha önce bir Netflix alayım yeni telefondan izlerim dedim 4k lık paketten aldım telefonda widevine diye bir zımbırtı var L3 sürüm olduğu için 360p 480p açıyor filmleri delirdim yani hahaha. Para boşa gitti yine netten izliyorum böyle yani bu tarz şeyler rahatsız etmezse gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz hocam. (Pubg'de yüksek ayarlarda video çekseniz bile kasmıyor telefon oyun performansı olarak bunu söylesem yeter sanırım.)
(Fiyatı 2900 3000 arasında bütçenize uygun bir telefon.)
Not: Huawei övmek amaçlı yazılmamıştır olabildiğince + - lere değinmeye çalıştım.