Custom ROM POCO X3 Pro crDroid ROM nasıl kurulur?

Çoğu ROM aynı yöntemle kurulur zaten dediğim şeyleri (wipe) kismindan silin ve format data olan kısma girip (yes) yazın böylece işletim sistemi vs kalmacak sonra da (install) kısmından gidip ROM'u kurun sonra çıkmadan format data (yes) yapın. Sonra da reboot System ve bukdr Google logosu geldimi hayırlı olsun PixelExperience.
Ha eğer crDroid istiyorsanız ilk onu deneyin illa bende çöktü diye sizde de öyle olacak diye bir şey yok sadece çalışmazsa elinizde koca bir tuğlayla kalmayın diye dedim. D

Wipe kısmındaki bölümler:

1. dalvik: Android'in eski sanal makinesi olup, Java uygulamalarını çalıştırmak için kullanılırdı.
2. cache: Uygulamaların ve sistemin sık kullanılan verileri geçici olarak depoladığı hızlı erişim alanıdır.
3. data: Uygulamaların kullanıcı verilerini ve ayarlarını depoladığı alandır.
4. System: Android işletim sistemi dosyalarının bulunduğu bölümdür.
5. ınternal Storage: Kullanıcıların uygulama ve medya dosyalarını sakladığı cihazın dahili depolama alanıdır.
6. vendor: Cihaz üreticisinin donanım sürücüleri ve özelleştirilmiş yazılımlarını içeren bölümdür.

İnternal stroge cihazın hafızasıdır onu sıfırlamayın.
İlk wipe işlemlerini yapın sonra da ROM'ları bilgisyardan cihazın hafizasina atin!
Çünkü wipe işlemleri cihazda ne varsa siler.
SD Card da var ancak onunla bir işimiz yok.
Burfa sadece dalvik, cache, data, System, vendor bukdr bunları seçip oku yana kaydırın sonra install kısmından ROM'u kurun ve format data yes yazıp onaylayın sonra reboot System böylece kurulum bitti.

Format data: İşletim sistemini silmez sadece sıfırlar. Nasıl MIUI ayarlardan sıfırla yapıyorsak aynı o şekil bizde ROM kurarken sıkıntı çıkmasın diye işletim sistemini sıfırlayıp öyle giriyoruz. (işletim sistemi gitmez sadece format)

Anlaşılır bir rehber olmuş hocam konuyu özetlemişsiniz resmen. Eğer olursa crDroid brick olursa çalışmazsa nasıl anlarım bunu ve TWRP'ye dönüp Google pixeli nasıl kuracağım? CrDroid'i silmem gerekmiyor mu?

Anlaşılır bir rehber olmuş hocam konuyu özetlemişsiniz resmen. Eğer olursa crDroid brick olursa çalışmazsa nasıl anlarım bunu ve TWRP'ye dönüp Google pixeli nasıl kuracağım? CrDroid'i silmem gerekmiyor mu?
Ordaki kısımda yazdım crdroidi kurarken ne yaptıysanız aynısını google experience kurarkende yapın ve çöktüğünü anlamak çok basit sürekli poco logosuna gelirse telefon yani crdroid logosu gelmez ise çalışmıyor demektir ses açma tuşuna basılı tutun twrp girin ordan dalvik , cache , data ,vendor , system bunları seçin kaydırın ordan geri çıkın install menüsüne girin ve ordan romu kurun sonra wipe kısmına gelin format data ve yes yazın sonra geri ana menüye dönün reboot system yapın.

Cihazda ki şifreleri kaldırın twrpye girerken sorun yaşanmaması için.

Yinede şifre isterse orda cancel var ona basın ve çizgiyi kaydırın sonra twrp açılacaktır.

Ha birde telefonun bootlooder kilidi açılınca sıfırlanıyor zaten miui kurulum ekranına atıyor orda active account var mı hesabı şifresini girin cihaz kurulumunu yapın cihaz ilk olarak miui da bootlooder açık şekilde çalışsın sonra kapatın ve twrp yükleme rom işletmelerine geçin.
Tüm herşeyi en ince detayına kadarıyla anlattığımı düşünüyorum adım adım anlattim.
Eger unutursanız kağıda not alın.

Oradaki kısımda yazdım CrDroid'i kurarken ne yaptıysanız aynısını Google Experience kurarkende yapın ve çöktüğünü anlamak çok basit sürekli POCO logosuna gelirse telefon yani crDroid logosu gelmez ise çalışmıyor demektir ses açma tuşuna basılı tutun TWRP girin oradan dalvik, cache, data, vendor, System bunları seçin kaydırın oradan geri çıkın install menüsüne girin ve oradan ROM'u kurun sonra wipe kısmına gelin format data ve yes yazın sonra geri ana menüye dönün reboot System yapın.

Cihazda ki şifreleri kaldırın TWRP'ye girerken sorun yaşanmaması için.

Yine de şifre isterse orada cancel var ona basın ve çizgiyi kaydırın sonra TWRP açılacaktır.

Ha bir de telefonun bootlooder kilidi açılınca sıfırlanıyor zaten MIUI kurulum ekranına atıyor orada active account var mı hesabı şifresini girin cihaz kurulumunu yapın cihaz ilk olarak MIUI da bootlooder açık şekilde çalışsın sonra kapatın ve TWRP yükleme ROM işletmelerine geçin.
Tüm her şeyi en ince detayına kadarıyla anlattığımı düşünüyorum adım adım anlattim.
Eger unutursanız kağıda not alın.

Hocam cihazın bootloader kilidi açık şu anda PC başındayım TWRP kurmak için ömrümü verdim 4 saattir uğraşıyorum ama yok kuramıyorum Windows 10 kullanıyorum nereden indiririm telefona nasıl atarım kurarım.

Evet cihazıma şu anda crDroid yüklemiş oldum.
Cihaz ilk kez kurduğum için haliyle biraz ısındı.
Bootloader kilidini bilgisayarda açtıktan sonra bilgisayar olmadan OTG ile TWRP kurdum ve crDroid, gapss dosyalarını kurdum.
Play Store geldikten sonra uygulamalarımı indirdim. Yani bootloader açtıktan sonra telefondan ROM kurma işlemini gerçekleştirdim.
Hayatımda ilk kez ROM kurmuş oldum. Ve gayet yeterli bilgiler edindim öğrenmiş oldum.

Ekran görüntüleri aşağıda.

Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240701-010953_Ayarlar.png
    Screenshot_20240701-010953_Ayarlar.png
    88,6 KB · Görüntüleme: 35
  • Screenshot_20240701-010958_Android Sistemi.png
    Screenshot_20240701-010958_Android Sistemi.png
    34 KB · Görüntüleme: 35
  • Screenshot_20240701-010742_Güncelleyici.png
    Screenshot_20240701-010742_Güncelleyici.png
    51,7 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Hocam cihazın bootloader kilidi açık şu anda PC başındayım TWRP kurmak için ömrümü verdim 4 saattir uğraşıyorum ama yok kuramıyorum Windows 10 kullanıyorum nereden indiririm telefona nasıl atarım kurarım.

Evet cihazıma şu anda crDroid yüklemiş oldum.
Cihaz ilk kez kurduğum için haliyle biraz ısındı.
Bootloader kilidini bilgisayarda açtıktan sonra bilgisayar olmadan OTG ile TWRP kurdum ve crDroid, gapss dosyalarını kurdum.
Play Store geldikten sonra uygulamalarımı indirdim. Yani bootloader açtıktan sonra telefondan ROM kurma işlemini gerçekleştirdim.
Hayatımda ilk kez ROM kurmuş oldum. Ve gayet yeterli bilgiler edindim öğrenmiş oldum.

Ekran görüntüleri aşağıda.

Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Hata kısmını çözmüşsünüz güzel bir iş çıkarmışsınız. Yeni rom iyi gelecektir size miui dan sonra. İyi günler hocam :)
Birde konuyu "çözüldü" olarak işaretlerseniz çok iyi olur.

Hata kısmını çözmüşsünüz güzel bir iş çıkarmışsınız. Yeni rom iyi gelecektir size miui dan sonra. İyi günler hocam :)
Birde konuyu "çözüldü" olarak işaretlerseniz çok iyi olur.
Hocam herşey tamam fakat pubg nasıl kurarım girer girmez dosya izin isteme ekranı pubg içindeki kapanıyor hemen 1 saniye sürmüyor izinlere gidiyorum orda depolamada pubg yok önce ROM kurdum telefonu açtım sonrasında gapss kurmuştum pubg oynamak için indirmiştim özellikle apk indirsem duzelirmi

Hocam herşey tamam fakat pubg nasıl kurarım girer girmez dosya izin isteme ekranı pubg içindeki kapanıyor hemen 1 saniye sürmüyor izinlere gidiyorum orda depolamada pubg yok önce ROM kurdum telefonu açtım sonrasında gapss kurmuştum pubg oynamak için indirmiştim özellikle apk indirsem duzelirmi
Hocam apk olarak indirdim düzeldi ROM u sorunsuz kullanıyorum teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Hocam apk olarak indirdim düzeldi ROM u sorunsuz kullanıyorum teşekkür ederim.
Yine yardım etmeden çözmüşsünüz hocam ;⁠)
Birde işiniz bittiyse konuyu lütfen çözüldü olarak işaretleyin başka sorunuz olursa yeni konu açarsınız ve böylece daha nizami bir düzen olur.

Yine yardım etmeden çözmüşsünüz hocam ;⁠)
Birde işiniz bittiyse konuyu lütfen çözüldü olarak işaretleyin başka sorunuz olursa yeni konu açarsınız ve böylece daha nizami bir düzen olur.
Biraz fazla acale ederim bu konularda :D
Çözüldü olayını bir türlü yaşamıyorum mesajın altında işaret var diyorlar bende yok o masaüstü sitesindede aynı maalesef.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı