POCO X3 Pro fastboot modunda takılı kaldı

n4tsu

Hectopat
Merhaba,

POCO X3 Pro telefonumda ciddi bir yazılım problemi ile karşılaşıyorum ve çözüm bulmakta zorlanıyorum. Şu an karşılaştığım sorunlar ve denediğim çözüm yolları şu şekilde:

1. Telefon açılmıyor: Telefon bir anda dondu ve yeniden başlatmaya çalıştığımda ekran sadece POCO logosunda takılı kaldı. Telefon bir türlü normal şekilde açılmıyor.
  2. Fastboot Modunda Takılma: Telefonu Fastboot Modu'na almayı başardım ancak telefon hala Fastboot ekranında ve işlem yapamıyorum. "Wipe data" işlemi bile hata veriyor, veri sıfırlama yapılamıyor.
  3. Recovery Moduna Giremiyorum: Recovery Modu'na girmeye çalıştığımda, ekranda "Failed" hatası görünüyor ve "Wipe data" işlemi başarısız oluyor.
  4. ROM Yükleme İhtiyacı: Şu an cihazımda yazılım hatası olduğunu düşünüyorum. Telefonun düzgün çalışması için bir ROM yükleme işlemi gerçekleştirmem gerekiyor, fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Telefonumu eski haline getirebilmek için yardımcı olabilecek birisi var mı? Fastboot modunda ROM yüklemek için gereken adımlar hakkında rehberlik edebilir misiniz?

Merhaba,

POCO X3 Pro telefonumda ciddi bir yazılım problemi ile karşılaşıyorum ve çözüm bulmakta zorlanıyorum. Şu an karşılaştığım sorunlar ve denediğim çözüm yolları şu şekilde:

1. telefon açılmıyor: Telefon bir anda dondu ve yeniden başlatmaya çalıştığımda ekran sadece POCO logosunda takılı kaldı. Telefon bir türlü normal şekilde açılmıyor.
  2. Fastboot modunda takılma: Telefonu Fastboot modu'na almayı başardım ancak telefon hala Fastboot ekranında ve işlem yapamıyorum. "wipe data" işlemi bile hata veriyor, veri sıfırlama yapılamıyor.
  3. recovery moduna giremiyorum: Recovery Modu'na girmeye çalıştığımda, ekranda "failed" hatası görünüyor ve "wipe data" işlemi başarısız oluyor.
  4. ROM yükleme ihtiyacı: Şu an cihazımda yazılım hatası olduğunu düşünüyorum. Telefonun düzgün çalışması için bir ROM yükleme işlemi gerçekleştirmem gerekiyor, fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Telefonumu eski haline getirebilmek için yardımcı olabilecek birisi var mı? Fastboot modunda ROM yüklemek için gereken adımlar hakkında rehberlik edebilir misiniz?

Nasıl bu hale geldi? Bootloader kilidi açık değilse EDL ile stock ROM işlemi lazım bu da biraz tuzlu.

Nasıl bu hale geldi? Bootloader kilidi açık değilse EDL ile stock ROM işlemi lazım bu da biraz tuzlu.

Bir anda telefon dondu yeniden başlamaya başladı POCO ekranında sürekli 2 3 dk da bir yeniden başlıyor herhalde tekrar POCO ekranına geliyor zar zor recovery moduna giriliyor onda da reebot deyince telefon öyle kapanıyor wipedata denedim olmadı güvenli moda bastım öylede telefon kapandı herhalde açınca da sürekli POCO ekranında kalıyor hiçbir şekilde kapanmıyor da. Telefonlar hakkımda çok bilgim de yok araştırmama göre büyük ihtimal ROM yüklemem falan gerekiyormuş galiba.

Mümkün değil mi sence bunu çözmem şu an da?

Durduk yere kapandı ve açılmıyorsa X3 Pro'nun kronik sorunu olan pmıc arızası olabilir.

Donanımsal olduğunu düşünmüyorum ya telefonu çok aktif kullanan oyun oynayan birisi değilim bilmiyorum ısınma vs hiç olmamıştır açılma kısmıda açılma ekranın da POCO yazısında kalıp kendini yeniden başlatıyor sürekli.

Donanımsal olduğunu düşünmüyorum ya telefonu çok aktif kullanan oyun oynayan birisi değilim bilmiyorum ısınma vs hiç olmamıştır açılma kısmıda açılma ekranın da POCO yazısında kalıp kendini yeniden başlatıyor sürekli.
ROM kurarak açılıp açılmamasını kontrol et diyeceğim ama bildiğim kadarıyla cihazın bootloader kilinin açık olması gerekiyor. Stock ROM kuracak olsan bile kilidin açık olması lazım diye hatırlıyorum. Ben bir ara Mi Firm (kendi resmi uygulaması) ile stock ROM kuracağımda kilit kapalı olduğu için yükleme ekranında hata vermişti. Yani yapabileceğin tek seçenek teknik servis veya işinde uzman bir telefon servisi gibi görünüyor.

ROM kurarak açılıp açılmamasını kontrol et diyeceğim ama bildiğim kadarıyla cihazın bootloader kilinin açık olması gerekiyor. Stock ROM kuracak olsan bile kilidin açık olması lazım diye hatırlıyorum. Ben bir ara mi firm (kendi resmi uygulaması) ile stock ROM kuracağımda kilit kapalı olduğu için yükleme ekranında hata vermişti. Yani yapabileceğin tek seçenek teknik servis veya işinde uzman bir telefon servisi gibi görünüyor.

Ücreti ne kadar oluyor tahmini biliyor musun?

Ücreti ne kadar oluyor tahmini biliyor musun?
Hiçbir fikrim yok hocam. Sen yine de bir araştır kilidi açmadan stock ROM kurabilir misin veya farklı yapacağın bir yol yöntem varmı diye ama sanmıyorum. En son tamir masrafı hakkında araştırma yaparsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı