Rehber Custom ROM POCO X3 Pro için Bootloader açma ve PixelExperience Custom ROM yükleme

Ben de başta daha yalın olduğu için Pixel Experience düşünüyordum ama güncelleme almayacaksa çok da bir anlamı yoktu o yüzden aktif olarak geliştirilen PixelOS'i tercih ettim

Ben de başta daha yalın olduğu için Pixel Experience düşünüyordum ama güncelleme almayacaksa çok da bir anlamı yoktu o yüzden aktif olarak geliştirilen PixelOS'i tercih ettim
Ben de dediğim gibi ArrowOS tercih ettim. Aslında PixelOS ile benzer sadece kırpılmış hali. Ben aşırı bir özellik ya da Google uygulaması aramıyordum. Şu an için de gayet hafif gidiyor ama bataryam tabi 2 yıl boyunca özellikle yurt ortamında yer yer ağır kullanımlar sonrası aşındığı için WiFi'da bile maksimum 6 saat 40 dakika civarı alıyorum ekran süresi olarak. Zamanı geldiğinde bataryayı değiştirmeyi düşünüyorum.

PixelOS deneyimlerim güncellemesi
PixelOS son zamanlarda havaların ısınmasıyla birlikte aşırı ısınmaya başladı bununla birlikte pil performansı da kötü etkilendi. Bunun sonucunda sık güncelleme aldığı için crDroid romuna geçmeye karar verdim, ancak kötü bir karar olduğunu aynı gün anladım. Sanırım cihazımın artık 3.5 yıllık bir cihaz olmasından dolayı crDroid arayüzüne performansı yetmedi. Sürekli systemUI ve crDroid Home yanıt vermemesi sebebiye yeniden başlıyordu, bu sebeple sizin mesajlar aklıma geldi ve ArrowOS denemeye karar verdim. Şuna kanaat getirdim ki bu rom'u az bile övmüşsünüz. Aşırı akıcı, pil performansı desen tüm gün kullandım gece şu an saat 4.28 ve %10 da şarja taktım, buna ek olarak PixelOS de 40 derecenin altına düşmeyen pil şimdi 40 dereceyi görmedi bile.

SD kartla uğraşmak yerine ADB sideload ile yüklemek daha hızlı olabilir. Ben öyle yüklemiştim zaten recovery destekliyor hatta ROM'un sitesinde de bu şekilde anlatılıyor.

PixelExperience bitiriyor ya telefonu 2 sene stock OS 1 sene PixelExperience kullandım telefona stok ROM olmasına rağmen 1 günü zor çıkarır hale gelmişti zaten Android telefonun pilinin hızlı bitmesi ömrünün bittiğini söylemesi sattım cihazı başka bir telefona geçtim. Anakart kornikli telefon olduğundan fazla zorlamamak lazım arrow OS stabil.

Hocam dün ben de CrDroid geçmeye çalıştım bir türlü başaramadım. CrDroid sonrasında Gapps olmadığı için Gapps kurmam gerekti. Bulana kadar canım çıktı ancak bulduğumda da TWRP depolamamı 0 MB olarak görmeye başladı. Ben de OTG yoluyla kurdum ama bu kez de Gboard çalışmamaya başladı. Bilgisayardan APK olarak güncellemeye her kalktığımda CrDroid arayüzü yeniden başlatıp durdu. Swiftkey indirdim sorun çıkmadı ancak uygulamaları güncellemeye kalktığımda benzeri oldu. Daha doğrusu Gboard olması gerekirken Play yok olarak gördü. Kurmaya kalktığımda ise yine aynı şekilde arayüz git gel yaptı ve kurmadı. En son lanet edip ArrowOS indirip OTG yoluyla yeniden kurdum. Ciddi rahatlama geldi. Dün gece 1'den beridir kafayı yemiş haldeydim. Tek artısı yüksek ihtimal, MIUI kamera uygulaması vardı ve sorunsuzdu.

İşin kısası CrDroid gerçekten de uğraştırıcı ve uğraştırdıktan sonrasında da memnun edecek mi bilemedim. Hata üstüne hata alıp durduğumdan saldım. ArrowOS döndüm.

Depolamayı görmeme sorunu için Backup kısmından herhangi bir şeyi yedekle. TWRP'yi yeniden başlatınca görmesi lazım.

CrDroid i adb sideload ile yükledikten sonra o sayfadan çıkmadan NikGapps i de sideload ile yüklemiştim. Gapp uygulamaları çalışıyordu ancak romdan kaynaklı sürekli systemUI donup yeniden başlıyordu. Şu an bir yanım LineageOS i merak ediyor, diğer yanım ise mis gibi ArrowOS i bulmuşsun otur oturduğun yerde diyor. Şu an Poco X3 Pro da LineageOS 20 kullanan varsa yorumlarını merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…