Custom ROM POCO X3 Pro için ROM önerisi

yigitkajmer

Hectopat
Daha fazla  
Bildiğiniz gibi cihazın güçlü bir işlemcisi var ve çok ısınıyor. Bazen uygulama çökmeleri vb. Sinir eden hatalar oluyor. Oyunlarda da ısınma, takılma, jiroskop dönmemesi gibi sorunlar yaşıyorum. Pil de çok hızlı bitiyor günü çıkarmıyor. Sizin önerdiğiniz oyunlarda çok ısınmayan takılma yapmayan, normal kullanımda da hızlı olan bu Custom ROM önerisi var mı? Bugün crDroid indirmiştim yüklemek için ama herkes başka başka ROM'lar öneriyor kararsız kaldım. X3 Pro kullanıcıları için en stabil hızlı ROM nedir yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Yok mu bir tane bu işlerle uğraşan kimse?

Son düzenleme:
Benim aktifte kullandığım ArrowOS var. Güncellik takıntınız yoksa kesinlikle öneriyorum. Oldukça hafif bir ROM.
Güncellik sistem olarak pek önemli değil stabil sürümde çalışsın yeter.Evolution x romu da öneriliyordu ona ne dersiniz daha önce kullandınız mı?ArrowOS şuan nasıl ısınma sorununu biraz gideriyor mu?Şarj ve performans artışı gözle görülür biçimde var mı?Var ise arrowos yüklerim tabii ki.

ArrowOS MIUI'a göre fazlasıyla hafif bir ROM. İsterseniz vanilla yani GAPPS olmayan, isterseniz de GAPPS olanı indirebilirsiniz. Ama GAPPS dosyası bile fazlasıyla minimal tutulmuş. Evolution X için de aslında fena bir ROM değil ancak duyduğum kadarıyla bataryayı biraz kullanabiliyormuş. Bir de bildiğim kadarıyla içerisinde CrDroid gibi telefon kurulumu için bile minimal düzeyde bir GAPPS bulunmuyor. Açıkçask CrDroid'de GAPPS olmaması sabır sınırımı epey zorlamıştı çünkü bilmiyordum ve kurulumunu bir türlü gerçekleştiremedim. En son formatlayıp ArrowOS döndüm. Epey rahatladım sayılır. Bence deneyin.

Açık konuşayım aralarında ben kesinlikle ArrowOS öneriyorum. Sistem akışkanlığı ciddi oranda arttı. Görsel ayda 1 olan hatalar mevcut ancak diğer ROM kullanımlarına bakarsak eğer fazla fazla göz ardı edilebilir. Ha şunu unutmayın ArrowOS içerisinde yer alan varsayılan kamera uygulaması sadece fotoğraf ve video çekiyor. Bulabilirseniz MIUI kamera portu kurun Magisk ile. Ya da uğraşmam derseniz X3 Pro için GCam ve config de kurabilirsiniz.

Xiaomi eu ve crdroid öneririm. Pixel exp romuna bulasmanizi tavsiye etmem ben memnun kalmadim. Sicaklik uyarilari verip duruyordu.

Xiaomi eu ve crdroid öneririm. Pixel exp romuna bulasmanizi tavsiye etmem ben memnun kalmadim. Sicaklik uyarilari verip duruyordu.
ArrowOS da performans artışı veya azalışı var mı?Pil iyi gidiyorsa güç bi tık kısılmıştır mantığı var mı yoksa miui ya göre performans artışı var mı?Gapps konusu ise ben play store ve bankacılık uygulamaları kullanıyorum herkes gibi.Bu uygulamalar da çalışıyordur değil mi?

Crdroid performans iyi ama pil tüketiyor gibi şeyler gördüm.Herkes farklı rom öneriyor kimisi evox kur diyor kimisi lineageos kur diyor kimisi arkadaşın dediği gibi ArrowOS kur diyor kimisi paranoid android kur diyor kafam karıştı bi türlü karar veremedim.Ayrıyeten birşey sorucam.Rom atarken herşey gidiyor telefonda bildiğiniz gibi.Bu dosyaların videoların fotoların gitmemesi için bir ayar var mı recovery kısmında yoksa herşey gider mi?bir de ben dosyalarımı olduğu gibi pcye kopyala yapıştır yaptım rom kurduktan sonra bu dosyaları nasıl telefona atarız yani sürükleyip atsam dosyaları kendi ayrıştırır mı videolar fotoğraflar gibisinden veya telefon dosyaları görmezse ne olur?Önemli videolar ve fotoğraflar var benim için o yüzden sordum.

Video fotograflarini yedeklersin PC'ye atip. Ve de ROM kurmak şans işi. Mesela bendeki X5p cihazinda pixel ROM'u duzgun calismaz ancak sendeki X3p modelinde mukemmel calisir falan. Bence onerisi en fazla olan ROM'dan baslayarak teker teker deneyin. Şahsen öyle yaptim. ROM kurarken her turlu her şey siliyor diye biliyorum, yanlisim varsa düzeltiniz.

Performans artışı tabi ki var. Uygulamalarda bir sorun yok hocam. Kullanabilirsiniz gönül rahatlığıyla.

Herhangi bir de güç kısılma olayı yok. ROM hafif.

Performans artışı tabi ki var. Uygulamalarda bir sorun yok hocam. Kullanabilirsiniz gönül rahatlığıyla.

Herhangi bir de güç kısılma olayı yok. ROM hafif.
1 sene öncenin karşılaştırma videosunu izledim harbiden şarjı diğerlerinden daha yavaş gidiyor.Benchmark antutu gibi testlerde de birinci sıraya çıkıyo karşılaştırdıkları arasından.(Crdroid,evox,project 404)

Bildiğim kadarıyla recovery kısmında wipe data sanırım onu yaparken gidiyor herşey.Benim düşüncem rom u kurduktan sonra video fotoğrafları direkt sürükleyip cihaza atsam görür mü sorun çıkarır mı.

O yüzden tavsiye ediyorum hocam. Ben çok beğeniyorum ROM'u ama güncelleme almıyor artık sebepsizce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…