Custom ROM POCO X3 Pro için ROM önerisi

O yüzden tavsiye ediyorum hocam. Ben çok beğeniyorum ROM'u ama güncelleme almıyor artık sebepsizce.
Varsın güncelleme almasın şarjı iyi gitsin ısınmasın yeter.Az önce rom öncesi performansı nasıl diye antutu ve geekbench testi yaptım.Antutu da 522.668 puan,geekbench de single core 915 multi core 1901 puan aldı.Uygulamada averaj x3 pro puanlarının altında kalıyor özellikle multi core.Neden bu kadar düşük puan çıktı ki?Telefon hafızası ile ilgili olabilir diyenler var 84.1gb boş yer var şuan.

Varsın güncelleme almasın şarjı iyi gitsin ısınmasın yeter.Az önce rom öncesi performansı nasıl diye antutu ve geekbench testi yaptım.Antutu da 522.668 puan,geekbench de single core 915 multi core 1901 puan aldı.Uygulamada averaj x3 pro puanlarının altında kalıyor özellikle multi core.Neden bu kadar düşük puan çıktı ki?Telefon hafızası ile ilgili olabilir diyenler var 84.1gb boş yer var şuan.
Hangi ROM'dasınız ki hocam?

İlk zamanlar iyiydi de şimdi gerçekten yoruyor.860 işlemcinin bu kadar hantal olmasını beklemiyordum.Eve dönünce rom u atıcam inş.Sizden de zamanınız olursa yardım almak isterim.
Screenshot_20240808-131812_AnTuTu_Benchmark.png

Merak edip Antutu testi yaptım ve durum bu.

Screenshot_20240808-133443.png

Bu da Geekbench skoru.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2277904
Merak edip Antutu testi yaptım ve durum bu.

Eki Görüntüle 2277918
Bu da Geekbench skoru.
Sonuçlar miui a göre çok iyi görünüyor.Şuan arrowos 13.1 kullanıyorsunuz değil mi?Peki şu kernel yazan nedir?Onun etkisi var mı? ArrowOS la gelen kernel mi yoksa sonradan yüklenen bi kernel mi?Bir iki yerde sonradan yüklenen performans veya pil amaçlı kernel varmış.Sizin kullandığınız iyi gibi görünüyor linkini verebilme şansınız var mı?

Sonuçlar miui a göre çok iyi görünüyor.Şuan arrowos 13.1 kullanıyorsunuz değil mi?Peki şu kernel yazan nedir?Onun etkisi var mı? ArrowOS la gelen kernel mi yoksa sonradan yüklenen bi kernel mi?Bir iki yerde sonradan yüklenen performans veya pil amaçlı kernel varmış.Sizin kullandığınız iyi gibi görünüyor linkini verebilme şansınız var mı?
Şeyi de sorayım telefonun hafızası ne kadar dolu şuan?

Hocam başta NGK kernel kullanıyordum ancak bir faydasını görmedim kaldırdım. Şu an ROM içerisinde gelen stock kernel yazılımı. Ayarlar > Pil sekmesinde Thermal Profiles bölümü var. Bu bölümde ROM'un programlara hangi senaryoda nasıl davranacağını seçiyorsunuz. Antutu ve Geekbench için mesela Benchmark önayarını seçiyorsunuz. Oyun için Gaming önayarı var. Yayın için ise Streaming ayarı var. Görseldeki ayarlamalar mevcut. Böylece ROM kullanım senaryosunda adamakıllı performans verebiliyor. Default bırakırsanız da pek etkisi olmaz.
Screenshot_20240808-135118_Gelişmiş_ayarlar.png

Aşağıda da Geekbench GPU testleri mevcut.
Screenshot_20240808-133959_Geekbench_6.png
Screenshot_20240808-134754_Geekbench_6.png

Genel anlamda performans bakımından Geekbench abimize göre bu telefon şu an A54 kalibresinde.

Hocam başta NGK kernel kullanıyordum ancak bir faydasını görmedim kaldırdım.
Ki ROM geliştiricisi'nin Telegram sohbet kanallarında NGK kernel kurmama biraz kızıldı hatta. Kendi içerisindeki kernel daha stabil çalışıyor çünkü. Gerçi daha stabil demeyelim de kendi kerneli de güzel çalışıyor ne gerek var dendi.

Son düzenleme:
Hocam başta NGK kernel kullanıyordum ancak bir faydasını görmedim kaldırdım. Şu an ROM içerisinde gelen stock kernel yazılımı. Ayarlar > Pil sekmesinde Thermal Profiles bölümü var. Bu bölümde ROM'un programlara hangi senaryoda nasıl davranacağını seçiyorsunuz. Antutu ve Geekbench için mesela Benchmark önayarını seçiyorsunuz. Oyun için Gaming önayarı var. Yayın için ise Streaming ayarı var. Görseldeki ayarlamalar mevcut. Böylece ROM kullanım senaryosunda adamakıllı performans verebiliyor. Default bırakırsanız da pek etkisi olmaz.Eki Görüntüle 2277937
Aşağıda da Geekbench GPU testleri mevcut.
Eki Görüntüle 2277939Eki Görüntüle 2277940
Genel anlamda performans bakımından Geekbench abimize göre bu telefon şu an A54 kalibresinde.

Ki ROM geliştiricisi'nin Telegram sohbet kanallarında NGK kernel kurmama biraz kızıldı hatta. Kendi içerisindeki kernel daha stabil çalışıyor çünkü. Gerçi daha stabil demeyelim de kendi kerneli de güzel çalışıyor ne gerek var dendi.
Ayarlardaki uygulamaya göre ayar olayı çok hoşuma gitti tam öyle birşey arıyordum.Kendi kernel i daha iyi o zaman sonradan kurmaya gerek yok.Şu pil ayarı çok hoşuma gitti harbiden kesin kurarım onu gördükten sonra.

Ayarlardaki uygulamaya göre ayar olayı çok hoşuma gitti tam öyle birşey arıyordum.Kendi kernel i daha iyi o zaman sonradan kurmaya gerek yok.Şu pil ayarı çok hoşuma gitti harbiden kesin kurarım onu gördükten sonra.
Çok etkisi var mı emin olamadım. İlla ki vardır diye düşünüyorum. En azından işi garantiye almak amaçlı uygulamaları Benchmark moduna almıştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı