Çözüldü POCO X3 Pro stock kernel versiyona nasıl dönülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Yer
Ordu/Perşembe
Öncelikle herkese selamlar. POCO X3 Pro telefonuma yakın zamanda ArrowOS kurdum ve batarya süresini çok beğendim. Ardından deneme amaçlı No Gravity Kernel kurdum ve başlarda beğenmiştim ama sonradan bataryası saçma şekilde tasarruf modunda olduğu halde hızlı gitmeye başladı. Sonra kerneli kaldırıp stock kernele dönmek istedim. TWRP'den öncesinde boot bölümünü yedek almıştım ve backup kısmından geri yükledim ama sonrasında telefonum bootloop'a girdi. Sonrasında ROM dosyası içerisinde Boot.img dosyasını fastboot ile geri flashladım ama yine de kurtaramadım. Sonunda ise kernel'i yeniden flashlayıp telefonu açmayı başardım. Çok sonradan fark ettim ki kernel atmadan önce dtbo kısmını da yedek almamız gerekiyormuş. Oranın yedeği de yok. Ben sadece boot bölümünü yedeklemiştim. Şu anki kerneli kaldırıp nasıl stock kernel'e dönebilirim?

Çözüm
Bash:
dd if=/dev/block/by-name/dtbobak of=/dev/block/by-name/dtbo

Komutunu twrp üzerinden girersen dtbo eski haline döner.

Fakat Kernel ile bunun pek ilgisi olmaz. Yedeklediğin boot imajini geri yüklemen yeterli. Başka bir sorun olmadığından emin misin?

Konu çözülmüş fark etmedim.
Hocam zaten eski boot imajını TWRP üzerinden yedek almıştım. Restore kısmından yedeği geri yükledim ama bootloop'a girdi. Ama sıkıntısını geç anladım. dtbo bölümünü de yedek almam gerekiyormuş. Bu yüzden bootloop'a düştü. Sorunu da mecburen ROM'u siteden indirip yeniden üstüne flashladım. Uygulamalar silinmedi ve brick olmadı cihaz.
Eğer geliştirici tarafından paylaşılmadıysa dönmek için yapacak tek şey var. ArrowOS güncellemesi flashladığınız zaman kendi içerisinde bulunan kernel de yüklenmiş oluyor. Eğer önceki güncelleme dosyası duruyorsa dosyanın içini açıp kernelin olup olmadığına da bakabilirsiniz.

Eğer geliştirici tarafından paylaşılmadıysa dönmek için yapacak tek şey var. ArrowOS güncellemesi flashladığınız zaman kendi içerisinde bulunan kernel de yüklenmiş oluyor. Eğer önceki güncelleme dosyası duruyorsa dosyanın içini açıp kernelin olup olmadığına da bakabilirsiniz.
ArrowOS dosyasını yeniden indirmem gerek. Üstüne flashlarsam ama sistemi sıfırdan kurmak gerekmeyecek mi?

Stock ROM'unuza dönerseniz Stock Kernel de beraberinde gelecektir.
Peki custom ROM'dan çıkmadan dönme yolu var mı hocam? Mesela dtbo dosyasını yeniden telefona atarsak kurtarabilir miyiz?

Yani diyorsunuz ki bir sonraki güncellemeyi bekleyin. Güncelleme kurulduğunda stock kernel'e dönersiniz. Aslında bir bakıma mantıklı. Güncelleme geldiğinde mesela boot.img eski olanın yerine geldiği anda root'um gitmişti. Magisk üzerinden Boot.img dosyasını yamalayıp fastboot ile atarak root atmıştım. Benzer bir şey olabilir.

ArrowOS dosyasını yeniden indirmem gerek. Üstüne flashlarsam ama sistemi sıfırdan kurmak gerekmeyecek mi?
Dirty flash ile güncellemeden bir şey olmaz ama aynı ROM versiyonunu tekrar flashlamak bir sorun yapar mı bilmiyorum. ArrowOS'un telegram grubuna sorabilirsiniz.

Dirty flash ile güncellemeden bir şey olmaz ama aynı ROM versiyonunu tekrar flashlamak bir sorun yapar mı bilmiyorum. ArrowOS'un telegram grubuna sorabilirsiniz.
Sordum hocam bana olayı anlattılar. Sadece ArrowOS'u yeniden indirip tekrar üstüne flashlamam gerektiğini, bunun yeterli olabileceğini ve bunun telefonu brick etmeyeceğini söylediler ve ayrıca neden NGK kernel'i flashladığımı sordular. Zaten kendi içinde gelen stock kernel'in iyi olduğunu ve kernel ile oynamanın fazlasıyla gereksiz olduğundan bahsettiler. Bir bakıma haklılar. Ben kendim biraz macera aradım hepsi bu. :D Hatta esprili biçimde "Neden böyle bir şey yaptın ki? Sadece 12-14 yaş çocuklar kernel ile oynar." tarzı esprili bir şekilde sordular. :D Bu işlem şu anda olan ROM dosyalarını yeniden üstüne yazacağını ve bunun sorun olmayacağını kesin şekilde söylediler. Ben ne olur olmaz diye yine de yedek alıyorum.

Sordum hocam bana olayı anlattılar. Sadece ArrowOS'u yeniden indirip tekrar üstüne flashlamam gerektiğini, bunun yeterli olabileceğini ve bunun telefonu brick etmeyeceğini söylediler ve ayrıca neden NGK kernel'i flashladığımı sordular. Zaten kendi içinde gelen stock kernel'in iyi olduğunu ve kernel ile oynamanın fazlasıyla gereksiz olduğundan bahsettiler. Bir bakıma haklılar. Ben kendim biraz macera aradım hepsi bu. :D Hatta esprili biçimde "Neden böyle bir şey yaptın ki? Sadece 12-14 yaş çocuklar kernel ile oynar." tarzı esprili bir şekilde sordular. :D Bu işlem şu anda olan ROM dosyalarını yeniden üstüne yazacağını ve bunun sorun olmayacağını kesin şekilde söylediler. Ben ne olur olmaz diye yine de yedek alıyorum.
Benim dediğimi size tavsiye etmişler. En azından brick olmuyormuş bunu öğrenmiş olduk.
Bende de EvoX + Kurumi kernel var. Şu anda batarya performansından hiç memnun değilim ve EvoX geliştiricisi kaçtı. Başka bir ROM'a geçeceğim.

Benim dediğimi size tavsiye etmişler. En azından brick olmuyormuş bunu öğrenmiş olduk.
Bende de EvoX + Kurumi kernel var. Şu anda batarya performansından hiç memnun değilim ve EvoX geliştiricisi kaçtı. Başka bir ROM'a geçeceğim.
İşlemi yaptım hocam. Şu an için kernel gitti. Eskisi gibi stock kernel ile devam ediyorum.

Bash:
dd if=/dev/block/by-name/dtbobak of=/dev/block/by-name/dtbo

Komutunu twrp üzerinden girersen dtbo eski haline döner.

Fakat Kernel ile bunun pek ilgisi olmaz. Yedeklediğin boot imajini geri yüklemen yeterli. Başka bir sorun olmadığından emin misin?

Konu çözülmüş fark etmedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı