POCO X3 Pro tamir yapmaya değer mi?

Hocam zaten bana ya tamir olmaz olsa bile max bir kaç ay sonra temelli gider gibime geliyor. Telefon özellikle son 1.5 yılda çok fazla ömrünün bitmesine yaklaştığına dair işaret veriyord

Başka teknik servisleri de son olarak deneyin. Sonra yedek parça olarak satabilir ve yeni telefon alabilirsiniz. İşlemci (veya anakart) sıkıntılı ise çok para etmez.

Telefonda bu sabah hiçbir şey yoktu cebimde duruyordu. Öğleye doğru elime bir aldım kapanmış kendi kendine. Açma tuşuna basılı tuttum POCO yazdı sonra kapandı şimdi hiçbir şekilde tuşlara yanıt vermiyor veya ekran gelmiyor.

Bir tane telefoncuya sordum işlemci arızalanmış dedi 4000 TL fiyat verdi ama ondan sonra da tamamen tamir olacağı garanti değil. Telefon 4.5 senelik sizce tamir ettirmek mi yoksa üzerine para koyup yenisini almak mı?

Genel olarak bir teknisyen olarak CPU Reball'a karşı birisiyim. Neden? Senin cihazın darbe kaynaklı CPU arızasına düşmemiş. Bir POCO X3 kroniğine yakalanmışsın. Dolayısı ile sana bunun garantisi (hiçbir CPU Reball'ın garantisi yoktur birazdan anlatacağım) olmaz diyen teknisyen son derece haklı. Öte yandan durumun olmasa bile POCO X3'e bunu yaptırmanı da doğru bulmuyorum. Öte yandan CPU reball için 4000 TL isteyen teknisyeni de ilk defa görüyorum. Aklı salim hiçbir teknisyen cihazın ederi kadar işlem ücreti istemez. İstememelidir. Bu işin ortalama fiyatı yer yer değişmekle birlikte 1500-2000 TL civarıdır.

CPU Reball'a neden karşıyım. Biraz teknik olacak umarım anlarsınız. Bir teknisyen CPU'yu sökmek için ortama 420-435 derece arası ısı uygular. Buna rağmen bu işlem yaklaşık 25-30 saniye sürer. Bu süreç içerisinde eli biraz kaysa veya Flux'ı biraz fazla verse etraftaki birçok element zarar görür belki de o adam onları geri takamaz cihaz sustu der. CPU söküldükten sonra kalıplama işlemi sırasında 183 derecede eriyen lehimle kalıplanır. 420-435 derece söktüğünü 183 dereceyle kaplarsın. Dolayısı ile bunun tekrardan soğuk lehime düşme ihtimali zaten yüksekken kronik arızalı cihazda bu ihtimal çok çok daha yüksektir. Öte yandan; her CPU reball tek seferde yapılamaz. Bazen kayar, bazen lehim kusar bazen de bir tarafı oturmaz tekrar ısı verirsin ve bu süreç cihaza zarar verir teknisyen her ne kadar iyi bir usta olsa bile. Eğer verileriniz çok kıymetli değilse o cihaza CPU için masraf etmeyin. Ve üzülerek söylüyorum ki her teknisyen de onu kaldırıp kalıplamaz. Verir sıcak havayı soğuk lehime düşen bölge oturur cihaz bir süre çalışır ve tekrar susunca ben sana garanti vermedim der. İşçiliğini bildiğiniz güvendiğiniz ustalara bu işi yaptırın.

Genel olarak bir teknisyen olarak CPU Reball'a karşı birisiyim. Neden? Senin cihazın darbe kaynaklı CPU arızasına düşmemiş. Bir POCO X3 kroniğine yakalanmışsın. Dolayısı ile sana bunun garantisi (hiçbir CPU Reball'ın garantisi yoktur birazdan anlatacağım) olmaz diyen teknisyen son derece haklı. Öte yandan durumun olmasa bile POCO X3'e bunu yaptırmanı da doğru bulmuyorum. Öte yandan CPU reball için 4000 TL isteyen teknisyeni de ilk defa görüyorum. Aklı salim hiçbir teknisyen cihazın ederi kadar işlem ücreti istemez. İstememelidir. Bu işin ortalama fiyatı yer yer değişmekle birlikte 1500-2000 TL civarıdır.

CPU Reball'a neden karşıyım. Biraz teknik olacak umarım anlarsınız. Bir teknisyen CPU'yu sökmek için ortama 420-435 derece arası ısı uygular. Buna rağmen bu işlem yaklaşık 25-30 saniye sürer. Bu süreç içerisinde eli biraz kaysa veya Flux'ı biraz fazla verse etraftaki birçok element zarar görür belki de o adam onları geri takamaz cihaz sustu der. CPU söküldükten sonra kalıplama işlemi sırasında 183 derecede eriyen lehimle kalıplanır. 420-435 derece söktüğünü 183 dereceyle kaplarsın. Dolayısı ile bunun tekrardan soğuk lehime düşme ihtimali zaten yüksekken kronik arızalı cihazda bu ihtimal çok çok daha yüksektir. Öte yandan; her CPU reball tek seferde yapılamaz. Bazen kayar, bazen lehim kusar bazen de bir tarafı oturmaz tekrar ısı verirsin ve bu süreç cihaza zarar verir teknisyen her ne kadar iyi bir usta olsa bile. Eğer verileriniz çok kıymetli değilse o cihaza CPU için masraf etmeyin. Ve üzülerek söylüyorum ki her teknisyen de onu kaldırıp kalıplamaz. Verir sıcak havayı soğuk lehime düşen bölge oturur cihaz bir süre çalışır ve tekrar susunca ben sana garanti vermedim der. İşçiliğini bildiğiniz güvendiğiniz ustalara bu işi yaptırın.
Hocam dediğinizde haklısınız darbe kaynaklı olsa yine bir noktaya kadar tamir mantıklı ama bu modelde durup dururken arıza kronik. Şuan bir tanıdık kendi eski telefonu olan redmi 10s verdi yeni telefon alana kadar bunu idarelik kullanacağım. Diğer F6/7, X6/7 gibi modellerde bu şekilde kronik bir sıkıntı duymuş muydunuz? Eğer bu tarz sıkıntıları yoksa poco telefonlar hala fiyat performans olarak çok iyi.

Hocam dediğinizde haklısınız darbe kaynaklı olsa yine bir noktaya kadar tamir mantıklı ama bu modelde durup dururken arıza kronik. Şu an bir tanıdık kendi eski telefonu olan Redmi 10S verdi yeni telefon alana kadar bunu idarelik kullanacağım. Diğer F6/7, X6/7 gibi modellerde bu şekilde kronik bir sıkıntı duymuş muydunuz? Eğer bu tarz sıkıntıları yoksa POCO telefonlar hala fiyat performans olarak çok iyi.

Redmi Note 10S'te de kronikler var bilgin olsun. Özellikle güç tuşu çok problemli. Asıl soruya gelirsek. F6 ve X6 henüz 1 yaşında cihazlar. Kronikler genel olarak bu kadar hızlı ortaya çıkan şeyler değillerdir. Tabii çok hızlı ortaya çıkan modeller de var. Bkz. X3. Nitekim bu cihazlarda henüz net bir şey yok. Fakat genel olarak POCO'lara karşı birisiyim. Lütfen söyleyeceğimi yanlış anlama derdim terslemek değil. Ucuz etin yahnisi yavan olur hocam. Redmi, Samsung A serisi, Oppo'ların neredeyse tamamı alt segment cihazlardır. Bu cihazların hemen hemen hepsinde bir problem muhakkak var. Ama size denk gelir ama denk gelmez. Tamamen şans işi. Ancak benim gibi stokçu bir teknisyende malzemesi en bol olan cihazlar bunlar (Oppo fazla tutmuyorum çünkü muhitimde pek kullanan yok ekranları var hep) 2 kutu Redmi şarj bordu ve ara filmleri, 2 kutu da Samsung parçaları hep var elimde. Hangisinde ne olduğunu biliyorum çünkü. POCO X6 evet F/P bir ürün ancak en nihayetinde POCO. Umarım bu işi çözmüşlerdir ve şu dediklerim yanlış olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı