Millet yakın zamanda eski telefonumun ekranının bozulması yüzünden telefon ihtiyacım çıktı. Ben de araştırayım derken POCO X3 Pro vs POCO X3 NFC isimli iki telefon girdi aklıma. NFC 64 GB modeli bütçeme uygun, 128 GB olanı ise tuhaf bir şekilde çok uçuk fiyatlarda. Pro modeli ise 128 GB olarak menzilimde kalıyor. Araştırdığıma göre X3 NFC kamera olarak üstünmüş ama arada çok büyük bir fark yok diyen de var fark çok diyen de var. İşlemci farkınıysa her iki taraf da kabul ediyor.
Beni düşündürense telefonu oyun için değil günlük kullanım için alıyor olmam. İşlemci farkının günlük kullanımda etkilemeyeceğini düşünüyorum fakat birkaç yıllık dönemde uyguamaların gereksiniminin artması durumunda günlük kullanımı da etkileyebilir mi diye aklıma takıldı. Günlük kullanımdan kastım müzik dinlemek, video izlemek, film-dizi izlemek, bol bol video ve fotoğraf çekmek, Clash of Clans benzeri hafif oyunlar oynamak. Ve bu konuda tek sorun işlemci değil. Pro modelinin 128 GB'lik hafızası etkiler mi ondan da emin olamadım. Eski telefonum 32 GB'ydi ve ara sıra yetersiz kalabiliyordu. 64 GB sizce yeterli olur mu yoksa 128 GB daha büyük rahatlık sağlar mı? Kamera o kadar farklı mı? Sizce 4000 TL altına kamera odaklı daha iyi telefon var mı? Teşekkürler.
Açıkçası dostlardan duydklarım yüzünden Samsung markasına önyargılıyım. Başka seçenekleriniz var mı? Ya da ikna etme olasılığınızHocam öncelikle X3 NFC'nin yonga seti yetersiz değil sizin istekleriniz için.
İleriki yıllarda da (5-6 yıl falan kullanmayacaksanız) dediğiniz işleri yapar.
Pro modelinin kamerası ile X3 NFC modelinin kamerası arasında ki fark fazla diye biliyorum.
Birisi ımx 682 diğeri 582 kullanıyor ve bu sensörlerler arasında ki fark fazla diye biliyorum.
Bana soracak olursanız iki cihazda size uygun değil.
Özellikle X3 Pro çok ağır ve kalın bir cihaz.
Bütçe artarsa bir saniye bile düşünmeden Samsung Galaxy A52 alın.
Kamerası rakipsiz.
Bütçe artmazsa kamera olarak iyi bir seçenek olabilir Realme 8 Pro.
Tek sıkıntısı artık bütçedeki çoğu cihazın aksine 60 Hz olmasıdır bence.
Açıkçası dostlardan duydklarım yüzünden Samsung markasına önyargılıyım. Başka seçenekleriniz var mı? Ya da ikna etme olasılığınız? Genel olarak uzun vadede yavaşladıkları gibi bir söylenti var da Hater'lik mi artık hiçbir fikrim yok beni aydınlatır mısınız hocam?
Önerebileceğiniz başka telefonlar yoksa konudan çıkabilir misiniz? Sadece eleştiri yapmak durumuma hiç yardımcı olmuyor maalesefKalitesi düşük. O iki telefonda tuğla. Çok ağırlar ve tasarımları iğrenç. Üstüne birde ısınıyorlar.
Önerebileceğiniz başka telefonlar yoksa konudan çıkabilir misiniz?
Teşekkür ederim. Konunun altına eğer hata yaptıysam diye telefon önerisi istememin sebebi de buydu zaten.Çok büyük bir zevkle çıkarım. Telefon önerisi istiyorsan iki telefonun karşılaştırma konusunu açmakla hata yaptın. Bütçe verip telefon önerisi isteseydin öneri yapılırdı.
Açıkçası dostlardan duydklarım yüzünden Samsung markasına önyargılıyım. Başka seçenekleriniz var mı? Ya da ikna etme olasılığınız? Genel olarak uzun vadede yavaşladıkları gibi bir söylenti var da Hater'lik mi artık hiçbir fikrim yok beni aydınlatır mısınız hocam?
Teşekkür ederim. Konunun altına eğer hata yaptıysam diye telefon önerisi istememin sebebi de buydu zaten.
Konuyu tamamen okudum ama başlıkta bunun belirtilmesi daha doğru olurdu.