PÖH nasıl olunur?

POMEM veya PMYO bitimine yakın her birimden memurlar geliyor ve başvuru topluyorlar. Dolayısıyla iki okuldan da mezun olmadan önce belirli şartları taşıyorsan başvuruyorsun. Olumlu olduğunda onun eğitimini almaya başlıyorsun.

Birkaç forumda artık memurlar gelmiyor sadece meslek içi alım yapılıyor diye okudum ama doğrulu nedir bilmiyorum hocam.

Bilgisi olan yokmu başka arkadaşlar?

Son düzenleme:
Askerliğini bitirmen gerekiyor.

Adayların, terhis tarihinin de polisliğe başvuru tarihinden minimum 3 yıl önce olması gerekir.

İnan orasını anlamadım. Galiba polis olduktan 3 sene sonra giriyorsun. PMYO'dakilerin askerlik şartı yok ise polisliğe girdiğinden sonra askerlikten men oluyorsa.

Bu yanlış bilgilere nereden ulaştın çok merak ettim gerçekten. Bilgin olmayan konularda yorum yapmazsan burada konu açan arkadaşları da yanlış yönlendirmiş olmazsın. Gelmiş yalan yanlış yorum yapıyorsun. Yok askerlik şartı varmış, yok 3 yılını doldurman lazımmış. Gerçekten şaka gibi.

Konu sahibi kardeşim senin soruna gelirsek şu an PÖH alımı yok. Meslek içinden başvuru yapabilirsin. Ya da yukarıdaki arkadaşın dediği gibi okulda okurken alım için okula gelebiliyorlar ama bu da her dönemde kesin geliyorlar gibi anlaşılmasın. Bir dönem gelir iki dönem gelmez. Bu ihtiyaca göre olur. PMYO'dan veya POMEM'den sonra PÖH olabilirsin tabii ki. Zorunlu görev gibi bir şey yok. Yaşın 28'i geçmesin yeterli.

Bu yanlış bilgilere nereden ulaştın çok merak ettim gerçekten. Bilgin olmayan konularda yorum yapmazsan burada konu açan arkadaşları da yanlış yönlendirmiş olmazsın. Gelmiş yalan yanlış yorum yapıyorsun. Yok askerlik şartı varmış, yok 3 yılını doldurman lazımmış. Gerçekten şaka gibi.

Konu sahibi kardeşim senin soruna gelirsek şu an PÖH alımı yok. Meslek içinden başvuru yapabilirsin. Ya da yukarıdaki arkadaşın dediği gibi okulda okurken alım için okula gelebiliyorlar ama bu da her dönemde kesin geliyorlar gibi anlaşılmasın. Bir dönem gelir iki dönem gelmez. Bu ihtiyaca göre olur. PMYO'dan veya POMEM'den sonra PÖH olabilirsin tabii ki. Zorunlu görev gibi bir şey yok. Yaşın 28'i geçmesin yeterli.

Hocam çok sağ ol ya gerçekten teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Polis Özel Harekat (Pöh) Nasıl Olunur? Pöh Olmanın Şartları - 2024
Eskiden askerlik şartı varmış kaynaklara göre daha fazla baktım şuan. Yalan yanlış bilgi diye kudurup carlaman yerine eski yönetmelikte kalmış vs. de diyebilirsin.

@LuisB4y yanlış yönlendiriyorsun. Bilgin olmayan konuda yorum yapıyorsun. Araştırınca doğrusu nasılda bulunuyor değil mi?
Araştırınca doğrusu nasıl bulunuyor değil mi demişsin güncel olarak araştırınca askerlik şartı çıkıyor ilk çıkan sayfalarda. Senin söylediğin askerlik şartı yok cümlesine karşın araştırınca askerlik şartı olmadığı çıkıyor yani öne çıkan kaynaklarda şart var olarak gözüküyor. Şimdilik seni bir seferlik affediyorum sorun yok :).

Son düzenleme:
Araştırınca doğrusu nasıl bulunuyor değil mi demişsin güncel olarak araştırınca askerlik şartı çıkıyor ilk çıkan sayfalarda. Senin söylediğin askerlik şartı yok cümlesine karşın araştırınca askerlik şartı olmadığı çıkıyor yani öne çıkan kaynaklarda şart var olarak gözüküyor. Şimdilik seni affediyorum sorun yok :).

Hocam askerlik şartı olması imkansız. Askerlik yaşı 20 değil mi? Ben 18 yaşındayım PMYO gittiğim zaman askerlikten muaf oluyorum. Daha sonra polis memuru olarak görev yapıyorum. Askerlik şartı olması imkansız mantıken.

Hocam askerlik şartı olması imkansız. Askerlik yaşı 20 değil mi? Ben 18 yaşındayım PMYO gittiğim zaman askerlikten muaf oluyorum. Daha sonra polis memuru olarak görev yapıyorum. Askerlik şartı olması imkansız mantıken.
Evet hocam öyleymiş yani eskiden varmış 2016 gibi de kaldırılmış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı