Çözüm Pog. URL Virüsüne Karşı Dikkatli Olunuz

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Daha fazla  
Bugün son zamanlarda keşfettiğim pog. URL adlı virusun neler yaptığını ve eğer bulaşırsa neler yapabileceğimizi anlatıyorum.

Öncelikle bu linklerdeki arkadaşlarımızın dediklerini okuyabilirsiniz.

Ne yapıyor peki?
Bahsettiğim pog. URL bir. URL dosyası. PC'nize indirdikten sonra her Explorer (dosya gezgini) açtığınızda size mavi ekran verdirtiyor.
Bir siteye girdiniz ve bu dosya direk olarak indi, diyelim silmek için indirilenler klasorune girdiniz. Sizi bir mavi ekran karşılıyacak hata kodu ise SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION olacak. Virus sadece mavi ekran verdirmekten ibaret bir şey olup güvenli modda kolayca silinebiliyor.
Virus bu linklerden bulaşıyor; gırmeyın.
Yanlışlıkla tıklarsınız diye site linkini buraya yapıştırmayacağım. Fotoğraf bırakıyorum. (methamphetamine. Solutions) direk olarak inebilme ihtimalini göz önünde bulundurun, bazen sizin indirmenizi bekliyor.

Genellikle bu URL dosyası garry mod hile diye pazarlanıyor. Herhangi bir URL kısaltma servisinden bu URL dosyasını PC'nize bulaştırabilirsiniz dikkat edin.

Bulaşırsa ne yapacağım?

Bu URL dosyasını silmek gayet basit, internet erişimi olmayan direk düz güvenli moda giriyoruz. İndirilenler klasorunden pog. URL'yi siliyorsunuz. Artık güvendesiniz.

Evet söylediğim dosyaya dikkat edin ve sakın indirmeyin, silmesi kolay olsa bile başınıza boş yere iş açıcaktır. Benim tavsiyem internet koruması olan bir anti virus kullanmanız Malwarebytes gibi...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…