poisonbilgisayar.com Captcha'sından trojan bulaştı

Qetartxx

Hectopat
Daha fazla  
Site sahibinin Sahibinden postu aracılığı ile karşılaştığım site. Daha önce karşılaştıysanız sakın Captcha'sını yapmayın. Çalıştır üzerinden kod vasıtası ile bilgisayarınıza trojan bulaştıran bir site. Ben maalesef bu tongaya düştüm salaklığıma geldi. Siz düşmeyin diye uyarıyorum. Konuya denk gelen bilgili birisi var ise captcha'nın kodlarını inceleyebilir mi rica etsem?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şununla tara sistemi. Hadi geçmiş olsun.

Buradakini yaptırıyorsa e bu alenen bulaştırmış demektir. Onun dışında sırf captcha ile virüs bulaştırılabilir mi ?
Bulaştırılır ama bulunduğu container sınırında yani tarayıcı kapsamında. Sistem ile bağlantılı olarak değil.

Anlamadım. nasıl yaptınız da bulaştı?

hocam ben direkt anladığım gibi sisteme format attım. Şu anda sistemim ya da tarayıcım temiz midir? Farklı bir şey yapmama gerek var mı?

Anlamadım. nasıl yaptınız da bulaştı?
Hocam siteye girerseniz görürsünüz. WIN + R ye Captcha kodu yapıştırmanı istiyor o şekilde oldu maalesef. Yapıştırdığım gibi trojan uyarısı yedim defender'dan. Yaptığım salaklığı siz yapmayın diye paylaştım.

Hocam bir de şey sorucam. Tarayıcı kapsamında bulaşıcağını söylemişsiniz sadece. Telefonumdaki tarayıcı ile senkronize bir şekilde kullanıyorum bilgisayardaki tarayıcıyı. Onunla ilgili de bir işlem yapmam gerekli mi?

Win + r (çalıştır) kısmına yapıştırdığınız komut sisteminize zararlı bir yazılım indirip çalıştırıyor. Siz zaten girip enterlamışsınız, enterlamamış olsanız zaten virüs uyarısı gelmez.
Windows'u ayarlardan sıfırladıysanız virüs silinmemiştir fakat USB ile format attıysanız virüs silinmiştir.

Yer imlerinizi kontrol edin bookmarklet(Benim attığım depo örnektir, her phishing aynı şekilde çalışmaz) yemediyseniz bir sorun olmamıştır. Zaten format atmışsınız en büyük etken yok olmuş.

Usb den temiz format attım hocam.

USB'den temiz format attım hocam.

Virüs gitmiştir o halde fakat trojan virüsü sisteme girdiği anda tüm kayıtlı şifrelerinizi alır. Anti-Virüs'ün trojanı engellememe ihtimali var. Bu yüzden dolayı tüm hesaplarınızın şifrelerini değiştirip 2 adımlı doğrulama ekleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…