Mantıken yeni kartıların fiyatları uçuk olamaz. Eğer öyle olursa insanlar eski kartlara yönelir bunuda şirketler istemez. Tamam ilk çıktığında değeri etmeyecektir ama çıktıktan bir iki ay sonra yerine oturur fiyatlar.
Zamanında GTX 950 750-800 liraydi ilk çıktığında. Şimdi oldu sana 600-650.
Alacaksan geniş bir kasa ile Sapphire 390x al. Kasanın havalandırması iyi olmalı çünkü kartın TDP değeri yüksek, 80-90 derecelerde çalışabilir yoksa..
Mantıken yeni kartıların fiyatları uçuk olamaz. Eğer öyle olursa insanlar eski kartlara yönelir bunuda şirketler istemez. Tamam ilk çıktığında değeri etmeyecektir ama çıktıktan bir iki ay sonra yerine oturur fiyatlar.
Zamanında GTX 950 750-800 liraydi ilk çıktığında. Şimdi oldu sana 600-650.
Alacaksan geniş bir kasa ile Sapphire 390x al. Kasanın havalandırması iyi olmalı çünkü kartın TDP değeri yüksek, 80-90 derecelerde çalışabilir yoksa..
Ülkenin durumu ortada, Amerika'da milletin birkaç ay biriktirip alabildiği sistemi biz en az bir yılda alabiliyoruz. Kendimden biliyorum Ayrıca bu Pascal serisi çok bekleniyor (performans çok artacak, VRAM artacak vb.) Amerika'da bile fiyatlar uçuk olacaktır tahminince, Türkiye'yi düşünemiyorum bile.
2 firmada aynı dönemde çıkaracak kartları aralarında ki rekabete bağlı birde 2 firmanın aralarında fiyatları konuştuğu öyle piyasaya çıktığı iddia ediliyor birnevi danışıklı dövüş.
1.500 TL'nin altında olmayacağının kanaatindeyim ben. Aynı segment iki karttan bahsediyoruz GTX 970- R9 390 ikisi de pişman etmez hatta Nvidia çoğu oyunla optimize olduğu için iyi bile olabilir fakat 8GB VRAM göz ardı edilebilecek bir şey değil çıkacak oyunlarda en az 4GB VRAM istiyor artık oyunları uzun bir süre boyunca yüksek FPS almanı sağlayacak ikisi de ama R9 390 8GB VRAM ile bu süreyi artırıyor benim fikrim böyle. Dediğim gibi hangisini seçersen seç memnun kalacaksın.
Ya uçuk olması söz konusu bile olamaz. Dediğim gibi ilk bir iki ay fiyatı ederinden fazla olur. Bu hep böyleydi böyle olacak. Kaymağı almadan hiç bir firma fiyatları ucuzlatmaz. Uçuk bir fiyat koyulursa firma dış pazara giremez cünkü bu sefer eski kartlar 900xr300 serileri iç pazarda satılmaya devam eder ki buda yeniyi çıkarmanın mantıksızlığını ortaya koyar.