Polinom için fonksiyon gerekli mi?

Fonksiyonları gerçekten bilirsen polinomlarda bilmen gereken neredeyse hiçbir şey kalmaz.
Polinom bir fonksiyon olduğu için fazlasıyla yardımı olur. Ama ben ezberlerim diyorsanız polinom konusunda gerkeli şeyleri ezberleyip fonksiyonlar namına hiçbir şey bilmeden her türlü polinom sorusunu çözebilirsiniz.

Fonksiyonları gerçekten bilirsen polinomlarda bilmen gereken neredeyse hiçbir şey kalmaz.
Polinom bir fonksiyon olduğu için fazlasıyla yardımı olur. Ama ben ezberlerim diyorsanız polinom konusunda gerkeli şeyleri ezberleyip fonksiyonlar namına hiçbir şey bilmeden her türlü polinom sorusunu çözebilirsiniz.

Hocam mesale fonksiyon çeşitleri ve fonksiyonda dört işlemi biliyorum fonksion grafiği filan lazım olur mu?

Fonksiyonlar konusu matematiğin en önemli konularından birisidir ki pek çok kişiye göre de en önemli konusudur. Bu konuyu atlamanızı tavsiye etmiyorum ancak mevcut fonksiyon bilginizle polinom yapamazsınız demek doğru olmayacaktır. Bir soru tipi çıkar mesela o soruda fonksiyonlarla alakalı bilmediğiniz bir yerden gelir ve yapamazsınız. Tabii bu çarpanlara ayırma ve mutlak değer gibi konuları bilmeyince de oluşabilecek bir sorun bu. Çarpanalara ayırma ve mutlak değeri misal olarak söyledim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı