2007 dogumluyum polis olmak istiyorum POMEM üzerinden ne yapmam gerekli hiç bilmiyorum. Yani mezun olunca TYT'ye gireceğim sonra ne yapacağım hakkında hiçbir bilgim yok. Yardımci olur musunuz?
- Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO):
- YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı): PMYO'ya girebilmek için adayların TYT (Temel Yeterlilik Testi) puan türünden belirli bir barajı aşmaları gerekir.
- Fiziki Yeterlilik Sınavı: YKS'den yeterli puanı alan adaylar, fiziki yeterlilik sınavına katılırlar.
- Sözlü Mülakat: Fiziki yeterlilik sınavını geçen adaylar, sözlü mülakata alınır.
- Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM):
- KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı): Lisans ve ön lisans mezunları için KPSS P3 ve P93 puan türleri kullanılmaktadır. KPSS'den belirli bir taban puanı almak gerekir.
- Fiziki Yeterlilik Sınavı: KPSS'den gerekli puanı alan adaylar, fiziki yeterlilik sınavına katılırlar.
- Sözlü Mülakat: Fiziki yeterlilik sınavını geçen adaylar, sözlü mülakata alınır.
- Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM):
- KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı): PAEM için KPSS P3 puan türünden belirli bir barajı aşmak gerekir.
- Fiziki Yeterlilik Sınavı: KPSS'den gerekli puanı alan adaylar, fiziki yeterlilik sınavına katılırlar.
POMEM için lisans ya da ön lisans mezunu olmam gerekliya bu nasıl oluyor anlatabilir misin?
POMEM için lisans ya da ön lisans mezunu olmam gerekliya bu nasıl oluyor anlatabilir misin?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.