Lord_Gamer34
Picopat
Daha fazla  

Ayrıntili ve kaliteli yazınız için teşekkürler. Bana pomem daha uygun geldi. Hocam discordum yok fakat hemen oluşturabirim. Aksamustu sizlere istek atabilirim.PMYO = Lise mezunu iseniz 24, askerliği yaptıysanız 26 yaşına kadar başvurabilirsiniz. 2 yıllık eğitim süresi vardır. Rütbe atlayamazsınız ancak DGS ile PMYO eğitimini 4 yıla tamamladıktan sonra rütbe alabilirsiniz.
İGF (İç Güvenlik Fakültesi) = Lise mezunu olarak 22 yaşına kadar başvurabilirsiniz. Kazanırsanız 5 yıllık bir eğitim alıyorsunuz ancak bu sefer komiser yardımcısı olarak göreve başlıyorsunuz.
POMEM = Lisans veya Önlisans KPSS ile giriyorsunuz. (Bu sene önlisans alımı olmadı)
Kağıt üzerinde 6 aylık gözüksede 9 aylık bir eğitim alıyorsunuz. Rütbe atlayabilir, meslekte ilerleyebilirsiniz.
Benim fikrimce ne kadar çabuk ve çok polis olmak istiyorsanız ona göre hareket ediniz. Ben olsam PMYO okur, hemen polisliği elime alırdım. PMYO mezunu ile POMEM arasında hiçbir fark yoktur, ayrıcalığı yoktur. Bütün hepsinin görevi ve hakkı aynıdır.
Çok fazla ders konusunda zeki veya çalışkan olmaya gerek yok. TYT`den garanti çağrılmak istersen 300 gibi bir puan alman gerekiyor, buda basit bir durum. 269 ile bu sene çağrılan kişilerde gördüm. Tabi sen mezun olana kadar ne kadar değişiri bilemem.

Son düzenleme: