Polis olmak için üniversite okumak şart mı?

Ünal00

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşletim sistemi: Windows 11 Pro
Anakart: Asus Prime B450M-K
CPU: AMD Ryzen 5 1600 Six-Core 3.50 GHz
Ram: 16 GB
GPU :MSI Radeon RX 570 ARMOR 4G OC
SSD: Lexar 256 gb ssd , TwinMOS 256 gb ssd
Başlıkta belirttiğim gibi şu an meslek lisesindeyim, üniversiteyi okumasam polis olabiliyor muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta belirttiğim gibi şu an meslek lisesindeyim, üniversiteyi okumasam polis olabiliyor muyum?
Liseni bitirdikten sonra polis okuluna gitmen gerekiyor.

Hocam peki hiç üniversite sınavına bile girmesem o okula gidebiliyor muyum?

Lisen bittikten sonra zaten gideceğin yer üniversite standartında. Rütbeli olmak istiyorsan üniversiteden sonra KPSS'ye girip polis okuluna gireceksin tekrar.

Lisen bittikten sonra zaten gideceğin yer üniversite standartında. Rütbeli olmak istiyorsan üniversiteden sonra KPSS'ye girip polis okuluna gireceksin tekrar.

Yani sadece liseyi bitirip o okula gidebiliyorum puansız sınavsız bir şekilde değil mi?

Yani sadece liseyi bitirip o okula gidebiliyorum puansız sınavsız bir şekilde değil mi?

Polis Akademisi taban puanları kaçtır?

Polis Akademisi öğrencileri parasız yatılı şekilde öğrenim görürler. Sen de burada eğitim görmeye hak kazanırsan, öğrenim sürecinde üniformalı olarak eğitim görürsün. Beslenme, barınma ve sağlık giderleri devlet tarafından karşılanır. PMYO’da eğitim-öğretim 2 yıl sürelidir. Okulda başarı gösterip mezun olduğunda Polis Meslek Yüksekokulu Önlisans diploması alırsın. Polis Akademisi yaş sınırı, “YKS sonrasında öğrenci adayının 26 yaşını doldurmamış olması gerekir” şeklinde belirtilir. Temel Yeterlilik Testi yani TYT olarak da bilinen oturuma katılmalı ve taban puan olarak ham 250 puan almış olman gerekir. Polis Akademisi taban puanına ulaştıktan sonra PMYO başvuruları, başvuru ilan edildikten sonra genellikle temmuz ve ağustos aylarında yapılır. PMYO’ya girebilmek için YKS’nin TYT oturumundan iyi bir puan almalısın. Bunun için hedefini belirleyerek çalışmanı sürdürürsen kısa sürede hedefine ulaşabilirsin. PMYO Polis Akademisi taban puanı, okul puanı eklenmeden ham 250 puan şeklinde belirtilir, ancak taban puanın yıldan yıla değişik gösterdiğini de bilmelisin.

Kaynak: kariyer.net

polis akademisi taban puanları kaçtır?

Polis akademisi öğrencileri parasız yatılı şekilde öğrenim görürler. Sen de burada eğitim görmeye hak kazanırsan, öğrenim sürecinde üniformalı olarak eğitim görürsün. Beslenme, barınma ve sağlık giderleri devlet tarafından karşılanır. PMYO'da eğitim-öğretim 2 yıl sürelidir. Okulda başarı gösterip mezun olduğunda polis meslek yüksekokulu ön lisans diploması alırsın. polis akademisi yaş sınırı, “YKS sonrasında öğrenci adayının 26 yaşını doldurmamış olması gerekir” şeklinde belirtilir. Temel yeterlilik testi yani TYT olarak da bilinen oturuma katılmalı ve taban puan olarak ham 250 puan almış olman gerekir. Polis akademisi taban puanına ulaştıktan sonra PMYO başvuruları, başvuru ilan edildikten sonra genellikle temmuz ve ağustos aylarında yapılır. PMYO'ya girebilmek için YKS'nin TYT oturumundan iyi bir puan almalısın. Bunun için hedefini belirleyerek çalışmanı sürdürürsen kısa sürede hedefine ulaşabilirsin. PMYO polis akademisi taban puanı, okul puanı eklenmeden ham 250 puan şeklinde belirtilir, ancak taban puanın yıldan yıla değişik gösterdiğini de bilmelisin.

Kaynak: kariyer.net

Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı