Polisler tek teker yapan bisiklete karışabilir mi?

Hyper_K13

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Ben arada sırada okula bisikletle gidiyorum ve insanlara hava atmak hoşuma gidiyor :D.
Genellikle okul çıkışı çok sorunlu ve kalabalık olduğu için polisler devriye geziyor.
Ve bende rahat durmayıp hızlı hareketler, tek teker yapmak gibi şeyleri çok seviyorum ve yapıyorum.
Polislerin bana karışma ihtimali var mı?
Bilgisi olan yardımcı olursa çok mutlu olurum.

Sözlü olarak uyarırlar, karışmaktan kastın ne anlamadım. Kolundan tutup ceza yazmayacak sana. İnsanların canını tehlikeye atmadığın sürece ve polislerin damarına basmazsan dediğim gibi uyarıp geçerler. Bunları dediğim için de polislerin gözünün içine bakıp hareket yapma yine de.

Sözlü olarak uyarırlar, karışmaktan kastın ne anlamadım. Kolundan tutup ceza yazmayacak sana. İnsanların canını tehlikeye atmadığın sürece ve polislerin damarına basmazsan dediğim gibi uyarıp geçerler. Bunları dediğim için de polislerin gözünün içine bakıp hareket yapma yine de.
Tamam, teşekkürler.

Sözlü olarak uyarabilirler. Bu tür hareketleri kalabalık ortamlarda yapmak güvenli değil. Hem kendi sağlığın hem de diğer insanların sağlığı açısından tehlikeye giriyorsun. Bu işler "hava" için yapılacak şeyler de değiller.

Ayrıca normalde kanunlarda karayollarında bisiklet sürebilmen için başta kask olmak üzere birçok ekipmana sahip olman gerekiyor. Fakat TR'de bu yasayı dinleyen bir tane polis gördüm hayatım boyunca bir bisikletçi olarak. :D O da ekipmanlarımız tam olduğu için bizi tebrik etmek için durdurmuştu.

Kısacası polislerin bisikletlerle ilgili yasaları bildiklerinden bile şüpheliyim ki bizim ülkede o kadar kötü bir bisiklet kültürü var ki kimse sana karışmaz merak etme. Yine de kalabalık alanlarda bu tür hareketleri yapmanı tavsiye etmiyorum. Uyarılma ihtimalinin de her zaman az da olsa olduğunu unutma.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı