Polislik için bazı sorular

betapg

Decapat
Merhaba, polis olmak istiyorum. Bu konuda aklıma takılan sorular var bilgili kişiler cevaplarsa sevinirim.

1. Yıl sonunda 18'e gireceğim, TYT sınavıyla polis olacağım. 18 yaş sınırı vs bir şey duymuştum 18'den gün alarak polis olabilir miyim?

2. Polislik okullarından istediğimiz şehirdekine gidebiliyor muyuz yoksa en yakın yere mi atıyor? Ayrıca polislik okulunda yatılı kalınıyor bu süre ne kadar olacak, ne kadar süre sonra kendi evime çıkabileceğim?

3. Rütbeli bir şekilde atanmak için KPSS'ye mi girmem lazım, ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendim KHO üzerinden yola çıkarak cevapla yapacağım. Sadece kafanda fikir oluşsun istiyorum.
1- Mülakatlardan önce 18 olman gerekiyor.
2- Polislik Okulu istediğinde atama onlar tarafından bir okula yapılıyor. Normal okul süresinde yatılı. Okul bitene kadar yatılı kalmak zorundasın, herhangi bir eve çıkamazsın.
3- Polis Memuru olarak mezun olursun. Daha sonra, belli dönemlerde açılan sınavlarda başarı gösterenler üst rütbelere kadar terfi olabilirler.

Polis akademisi sadece 4 yıllık üniversite mezunu olup ardından PAEM veya POMEM ile 6 ay veya 1 yıllık farklı eğitimlerle amirlik veya komiser yardımcılığı hakkı vermektedir.
Polis meslek yüksek okulu 2 yıllık eğitimle mezunlara en alt rütbe denen polis memurluğu ile mezun olma hakkı vermektedir ama siz bu okula gitmeyip herhangi başka bir bölüm bitirerek sonradan polis olmak isterseniz rütbe almanız kolaydır ve yaş sınırı 28 sayılır çünkü eğitim kısadır ve 4 yıllık mezun sayılıyorsunuz .POMEM'le de 6 ayda polis olma ihtimaliniz vardır fakat sadece PAEM ile rütbeli başlayabilirsiniz.

Polis akademisi sadece 4 yıllık üniversite mezunu olup ardından PAEM veya POMEM ile 6 ay veya 1 yıllık farklı eğitimlerle amirlik veya komiser yardımcılığı hakkı vermektedir.
Polis meslek yüksek okulu 2 yıllık eğitimle mezunlara en alt rütbe denen polis memurluğu ile mezun olma hakkı vermektedir ama siz bu okula gitmeyip herhangi başka bir bölüm bitirerek sonradan polis olmak isterseniz rütbe almanız kolaydır ve yaş sınırı 28 sayılır çünkü eğitim kısadır ve 4 yıllık mezun sayılıyorsunuz .POMEM'le de 6 ayda polis olma ihtimaliniz vardır fakat sadece PAEM ile rütbeli başlayabilirsiniz.
Bu 4 yıllık üniversite istediğimiz bir bölüm mü seçeceğiz

Bu 4 yıllık üniversite istediğimiz bir bölüm mü seçeceğiz.

Eğer polis meslek yüksek okulu gitmeyip polis olmak istiyorsan 4 yıllık olan herhangi bir bölümü okuyup mezun olduktan sonra PAEM veya POMEM eğitimi alacaksın bu da 6 ay ile 1 yıl arası farklılıklar oluyor yani 6 ay da normal polis memuru oluyorsun diyebiliriz .Okuduğun bölümün yılını görmeden bak duruma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı