Polislik için şartlar nelerdir?

Yusu7

Zeptopat
Daha fazla  
Polislik alımlarında ben şu anda 18 yaşındayım ve bu konuyla alakalı bilgi edinmek istiyorum kalp hastasıyım ama kalp kapak eksikliğim var ve hafif astımım var bu hastalıklardan dolayı polislikden elenir miyim boyum 1.89 kilom 84 saçlarımda hafif seyrelmeler başladı yoğun stres altına girdim de bu dönemde üniversite için fakat TYT 300 puan yapma hedefindeyim. Sizce 2 yıllık alırlar mı polisliğe?

Fakat şöyle bir şey var kalp hastalığım hiçbir şeye engel değil demişti doktorum. Bu kalp seni 70 yaşına kadar götürür dedi hiçbir daralma yok normal koşuyorum ediyorum. Spor bile yapıyorum zorlamıyor. Bir sorun olmaz demişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Polislik Şartları 2024
  • T.C. vatandaşı olmak.
  • Lise, lisans ve ön lisans mezunu olması
  • Eğer yurt dışında herhangi bir okuldan mezun iseniz denklik belgesi.
  • KPSS baraj puanını geçmek.
  • Reşit olmak (18 yaş kanunu) 30 yaşını geçmemek.
  • Kişin silah taşımak için engel bir durumu olmaması
  • Ceza almamış olması
Bu arada kesinlikle elenirsiniz hocam.

Parkur sınavında nabzın çok yükselecek, kalbin fazla zorlanacak kardeşim. Sıkıntı olmaz mı? İçimde kalır dersen başvurunu yap, en fazla elenirsin yoluna bakarsın.

Polislik alımlarında ben şu anda 18 yaşındayım ve bu konuyla alakalı bilgi edinmek istiyorum kalp hastasıyım ama kalp kapak eksikliğim var ve hafif astımım var bu hastalıklardan dolayı polislikden elenir miyim boyum 1.89 kilom 84 saçlarımda hafif seyrelmeler başladı yoğun stres altına girdim de bu dönemde üniversite için fakat TYT 300 puan yapma hedefindeyim. Sizce 2 yıllık alırlar mı polisliğe?

Fakat şöyle bir şey var kalp hastalığım hiçbir şeye engel değil demişti doktorum. Bu kalp seni 70 yaşına kadar götürür dedi hiçbir daralma yok normal koşuyorum ediyorum. Spor bile yapıyorum zorlamıyor. Bir sorun olmaz demişti.
Emniyet Genel Müdürlüğü Sağlık Şartları Yönetmeliği Kapsamında:

"C)

Not: Bu dilim kapsamında tanımlanacak olan patolojilerin, organ ve sistem fonksiyonları açısından Emniyet Hizmetleri Sınıfında (gece veya gündüz) çalışmaya engel oluşturmaması gerekmektedir.

Güncel tedavi algoritmalarına uygun şekilde, etkin doz ve yeterli süre tedavi edilmelerine rağmen, Emniyet Hizmetleri Sınıfında (gece veya gündüz) çalışabilecek iyilik haline ulaşamamış olanların durumları D dilimi kapsamında değerlendirilir.

3) Ejeksiyon Fraksiyonu %30-50 arasında olan ve efor testinde Fonksiyonel Kapasitesi "normal fiziksel aktivitelerde asemptomatik, ağır egzersizde semptomatik" olarak değerlendirilen; bu fonksiyon tespit yöntemlerinin mevcut hastalığa uygun olmadığı durumlarda kişinin yaşına, klinik durumuna ve ek patolojilerine uygun olabilecek diğer fonksiyon tespit yöntemlerinin ve görüntüleme yöntemlerinin sonuçlarına göre, organ ve sistem fonksiyonları etklenmiş fakat çalışma olanağı veren;

a) Kalp kapak patolojileri (biküspit aort, aort anevrizması, aort diseksiyonu, aort koarktasyonu, aort yetmezliği ve diğer kapak patolojileri ile bunların başarılı cerrahileri), kalp duvar patolojileri (ventrikül anevrizması ve diğer duvar patolojileri ile bunların başarılı cerrahileri),"

Daha fazla spesifik bilgi için bahsi geçen Emniyet Genel Müdürlüğü Sağlık Şartları Yönetmeliği'ni inceleyebilirsin.

Benim şahsi düşüncem Kardiyoloji Polikliniği'nden oluşturulacak bir randevu vasıtasıyla ilgili uzmanın bahsi geçen yönetmelik kapsamında bir değerlendirme yapıp sizleri bilgilendirmesidir... (Tavsiye Niteliğindedir)

Kaynakça

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı