İnternette polislik için miyop+astigmat -2'yi geçerse polis olunamayacağı yazıyor fakat bende sadece astigmat var numarası ise 1.25 bunlar dışında herhangi sağlıksal bir sıkıntım yok bu konuda net bilgisi olan arkadaşlar var mı?
Şartlarİnternette polislik için miyop+astigmat -2'yi geçerse polis olunamayacağı yazıyor fakat bende sadece astigmat var numarası ise 1.25 bunlar dışında herhangi sağlıksal bir sıkıntım yok bu konuda net bilgisi olan arkadaşlar var mı?
şartlar
- T.C. Vatandaşı olmak.
- Lise, ön lisans veya lisans mezunu olmak. (bu sene ön lisans alımı olmadı, ilerleyen süreçleri bilemiyorum ancak alımlar azaltılacak gibi duruyor.)
- Reşit olmak (18 yaşını doldurmuş olmak, lisans mezunu iseniz 30 yaşından gün almamış olmak) ( lise mezunları için askerlik yapıldı ise 26, yapılmadıysa 24 yaşından gün almamış olmak)
- Kişinin silah taşımak için engel durumunun olmaması gerekiyor.
- Sicil kaydınızın temiz olması gerekiyor.
- Erkeklerde boyun en az 1.67, kızlarda ise 1.62 olması gerekir.
- Vücut kitle endeksi 18 dahil, 27 dahil 18 ve 27 arası olması gerekir.
Öyle bir şey yazmıyor hocam ama.
Bunlar polis olabilmek için ön şartlar. Sağlık, polisliği kazandıktan sonra ve eğitim görürken oluyor.
Hayır.Peki gözlük kullanarak polis olunabilir mi merak ettim.
Sınırın altındasınız sıkıntı oluşturmaz çizdirmeyede izin veriliyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.