Polislik mi itfaiye mi?

Hocam benim de kuzenim ATT bitirdi atanamadı, Polis oldu geçen sene. 2 yıllıkların ataması çok zor. Belli başlı alanlar dışında atama yok gibi birşey. Bence potansiyelinizi zorlayın hemşirelik ya da tıp tutturun. İleride anlayacaksınız durumu.

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik okuduğunuzda zaten direkt ilgili bölüm mezunu olacaksınız, o noktadan sonra tamamen KPSS puanlamanıza bağlı atanma konusu. Elbette hoş olmayan inisiyatifler uygulanıyor mülakat aşamalarında kimi zaman ancak ona diyebilecek bir şeyim yok. Vakada ise başınıza her şey gelebilir, giderken/olay yerinde/dönerken buna bir sınırlama getiremeyiz mesela ben bir gün tatbikattan dönerken sırtıma bitişik şekilde araca monteli temiz hava solunum cihazı yerinden çıkıp üstüme düşmüştü, bunun gibi düşünebilirsiniz. Sağlam psikoloji elbette bu meslekte çok önemli ancak çok ekstrem şeylerle de karşılaştığınızı söyleyemem görev yapacağınız yere bağlı olarak. Ben stajımı lisede itfaiyecilik ve yangın güvenliği okurken staj senem dolayısıyla herhangi bir başvuruda bulunmadan belediye itfaiyesinde zorunlu olarak yapmıştım. Çalışma saatleri ise çoğu yerde 24/48 şeklindedir. 24 Saat nöbet, 48 saat izin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…