Polislik mi itfaiye mi?

arda_4507

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ikisi birbirinden bağımsız meslekler ama çalışma şartlarını göz önüne aldığımızda, maaşı yok sayarsak hangisi daha iyidir? Polis eniştem "sakın polis olma, en son tercihin olsun!" diyor. Babamın itfaiye arkadaşı var, "kolay değil, başka mesleklere baksın!" diyor. Kimse işinden memnun değil, tamam. Sonuçta her işin bir zorluğu vardır, kolay iş yoktur ama çalışma şartlarına baktığımızda ve atanma kolaylığına baktığımızda sizce hangisi ve neden?

Son düzenleyen: Moderatör:
Amcam AKUT ve AFAD'da çalışmıştı, görme şansım oldu ve gerçekten zor bir meslek. Tabii her mesleğin kendi zorlukları vardır ama polisliğin bu kadar zor olduğunu düşünmüyorum.

Polisliğin sıkıntısı bence çalışma saatleri. 7/24 işte gözüküyorlar amir ne zaman arasa gitmek zorundalar. Eniştem bir ara akşam 6 da eve dönmüş amiri aramış gece 12 de yine gitmiş.

Polislik de iyi ama ben olsam asker olmayı tercih ederdim. İtfaiye bayağı zordur.

Askerlikte zordur bence. Asker olacaksam hava tutturmam lazım onu da yapabileceğimi düşünmüyorum kara bence bayağı zordur.

Polisliğin sıkıntısı bence çalışma saatleri. 7/24 işte gözüküyorlar amir ne zaman arasa gitmek zorundalar. Eniştem bir ara akşam 6 da eve dönmüş amiri aramış gece 12 de yine gitmiş.

Askerlikte zordur bence. Asker olacaksam hava tutturmam lazım onu da yapabileceğimi düşünmüyorum kara bence bayağı zordur.
Evet kara zor. Hava ve deniz daha rahat.

Amcam AKUT ve AFAD'da çalışmıştı, görme şansım oldu ve gerçekten zor bir meslek. Tabii her mesleğin kendi zorlukları vardır ama polisliğin bu kadar zor olduğunu düşünmüyorum.
AKUT, AFAD gibi Sivil Savunma birimleri ile İtfaiyecilik çok başka alanlar. İtfaiyecilik konusu hakkında spesifik soruların olursa cevaplamaya çalışırım, stajyer olarak bir sene itfaiyecilik yapmıştım.

Arkadaşlar, ikisi birbirinden bağımsız meslekler ama çalışma şartlarını göz önüne aldığımızda, maaşı yok sayarsak hangisi daha iyidir? Polis eniştem "sakın polis olma, en son tercihin olsun!" diyor. Babamın itfaiye arkadaşı var, "kolay değil, başka mesleklere baksın!" diyor. Kimse işinden memnun değil, tamam. Sonuçta her işin bir zorluğu vardır, kolay iş yoktur ama çalışma şartlarına baktığımızda ve atanma kolaylığına baktığımızda sizce hangisi ve neden?
Yaş kaç? Benim tavsiyem tıp tutturamıyorsan kesinlikle hemşirelik yaz en azından atamaları diğerlerine göre daha iyi. Polislik konusunda da twitterda gündemi görüyoruz. Polisler intihar ediyor mobbing ve çalışma saatlerinden dolayı. Özel sektörde çalışsan bütün işlerde düşük maaş çok iş politikası var. Yarın işten çıkarılman an meselesi. Memur olursan bir nevi işin garanti, siyasi olarak sivrilmiyorsan etliye sütlüye karışmıyorsan emekli olana kadar yapılır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı