Merhaba dostlar, ben bu bilgisayarı almayı düşünüyorum: Pollux 3APU | Game Garaj
Bütçem az olduğu için işlemciyi Ryzen 3 3200G RAM'ı 16 GB yapacağım.
Bir strateji delisi olarak oynamak istediğim oyunlar: Rome Total War 2, Shogun 2 Total War, Hearts of Iron 4, Civilization 5, Europa Universalis 4 vb. strateji oyunları.
Sizce bu sistem beklentimi karşılar mı?
Cevap için herkese şimdiden teşekkürler.
Ayrıca RAM'i 16 GB yapma sebebin ne? Onun yerine işlemciye bas parayı. Şahsen 3200G ile 8 GB'den fazla RAM isteyen oyunları oynayabileceğini sanmıyorum.
Ayrıca RAM'i 16 GB yapma sebebin ne? Onun yerine işlemciye bas parayı. Şahsen 3200G ile 8 GB'den fazla RAM isteyen oyunları oynayabileceğini sanmıyorum.
Bahsettiğin oyunların tümünü oynarsın. Sıra tabanlı strateji oyunları işlemciyi fazlaca kullanır. 3400G gibi 4/8 bir işlemcili APU bulursan daha iyi olabilir.
Ram'i 8 GB olan APU bir sistemde ekran kartına en az 2 GB vermesi gerekir ki düzgün oyun performansı alsın. Geriye 6 GB ram kalıyor. 6 GB ram bir çok oyunda kasma oluşturur. Bu arada 3200G gayet yeterli. Bilmeden millete boş boş laf atmışsın.