Polonya, Türkiye'den 24 adet SİHA alıyor

Tanesi kaç dolar acaba.

Bir adet F-35 jeti satın almak yerine aynı paraya 22 adet Bayraktar TB2 alabileceğini beliten Toje, 5 milyon Norveç Kronu (5 milyon TL) fiyatı olan SİHA'ların Dağlık Karabağ savaşında Ermenistan ordusunu darmadağın ettiğini hatırlattı.​

SİHA ile ilgili ancak başka konu hakkında bir haberde 22 tanesi 1 F-35 jetine bedel olduğu yazıyor. F-35 fiyatını aşağı bıraktım.
Savaş uçağının en yaygın kullanılan F-35A modelinin fiyatı 2020 yılında 82,4 milyon dolar, 2021'de 79,17 milyon dolar ve 2022'de 77,9 milyon dolar olarak belirlendi.
 
Yalan mı? Paranın kimin cebine gireceği bellidir. O yatırımı da daha fazla para kazanmak için yapıp yapmadığını kestiremezsiniz. Özel bir şirketin yaptığı satıştır, halka bir yararı yoktur. Bu satışla birlikte coşup malumlara oy verecek binler biliyorum. Bu durumda halk olarak bana daha çok fakirlik olarak yansıyacak. Daha az özgürlük olarak yansıyacak. Tabi onlar için ne önemliyse(ekonomiyi bilen bilir).

Hocam çok boş yapıyorsun. Dün staj sonuçları açıklandı Baykar için, onlarca gence staj imkanı sağladılar. Bu bile ülke için bir gelişmedir zira sahada aktif olarak çalışmakta olan bir firmada staj yapmak, bu alanda kariyer yapmak isteyen bir genç için çok çok önemlidir.

Birçok mühendis bu firmalar sayesinde yurt dışına gitmek yerine ülkede kalıyor. Yine asker ile yapılacak birçok operasyon, SİHA'lar sayesinde insansız yapılıyor.

Baykar, diğer firmalardan az ya da fazla bir destek almıyor, aynı odakta. Bunun yanında Roketsan ve Aselsan, motor konusunda da TUSAŞ ve TEI ile sıkı bir koordinasyon içindeler. Yine Baykar'ın ana sponsorluğunu yaptığı T3 Vakfı birçok gence burs veriyor, imkan sağlıyor.

Konuşmaya devam edebilirsin zira birileri yapacak, birileri de hep konuşacak.

Bize faydası yok, doğru. Üretim için harcanan parayı halk ödüyor, satıştan gelen para gemiciklere ve saraylara gidiyor.

Fayda sadece para ile değildir ki Baykar firması birçok genci ve girişimciyi desteklemektedir.

 
Hemen bir randevu almanı öneririm. @Raptor_Z
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi.jpg
 
Çok güzel haber. İnşAllah, daha çok fazla üretim yapıp, satarız.
 
Aklıma bir soru takıldı, konu ehlinden iyi olanlar cevaplarsa sevinirim. Biz bunu iyi güzel sattık diyelim. Bunu alanlar iha yada siha'lara karşı, araç,silah geliştirirse ne yapıcaz? Kısaca, anti-siha yada anti-iha yaparlarsa misal? Bubsefer keklik gibi düşürmesinler mi?
 
Aklıma bir soru takıldı, konu ehlinden iyi olanlar cevaplarsa sevinirim. Biz bunu iyi güzel sattık diyelim. Bunu alanlar iha yada siha'lara karşı, araç,silah geliştirirse ne yapıcaz? Kısaca, anti-siha yada anti-iha yaparlarsa misal? Bubsefer keklik gibi düşürmesinler mi?
Ukrayna kullansaydı Dombas'da görecektik:) Ruslar harıl harıl çalışıyor TB2'ye karşı sistem geliştirmek için.
 
@Coolkaan123 HSS'ler var diye, savaş jetlerine binmeyi bırakmadık değil mi? Bu da aynı mantık aslında. Anti SİHA sistemleri çıktıkça, SİHA'lar daha da gelişecek, turbopropların yerini jet motorları alacak, klasik dizaynların yerini stealh dizaynlar alacak...

Burada en büyük etki akıllı mühimmatlar ile gelecek tabii. Akıllı mühimmatlar ya da güdümlü mühimmatlar sayesinde, hedefi normalden daha uzaktan vurabilirsin.
 

Geri
Yukarı