Polonyalı kız ve erkekler hakkında deneyimlerim

Ella Freya

Megapat
Sosyal Tayfı
Katılım
10 Haziran 2016
Mesajlar
8.939
Makaleler
15
Çözümler
17
Yer
Ötüken
Bu arkadaşlarla ortalama 2020-2023 arasında 8 erkek 1-2 kız arasında takılma deneyimim oldu. Erasmus falan değil direkt Discord'da en samimi olduğumuz zamanlarda gerçekleşti.

Buluşum:
R6'da köşk oynarken bunlarla tanıştım. Bende yabancıların Discord sunucularına gidip dili geliştirme gibi bir heves oluştu ve 2. maça geçmeden link istedim. Hemen de attılar. İçerisi full Lehçe dili. Ben geldim işte hoş geldin falan diyorlar benim de İngilizce o aralar kötü. Bir şekilde idare ettikten sonra oyundan çıktık. Bana hayatlarını falan anlattılar ben de onlara Ankara Kızılay ve Anıtkabir gibi ikonik yerleri gösterdim. Dahasını hatırlamıyorum. Ama sizin liderinizin böyle bir yeri mi var diye acayip şaşırmışlardı. Ciddi anlamda beğendiler ve önem gösterdiğimizi anlamışlardı.

Yükselme çağı:
İngilizcem okulda iyi ama gerçekte kötüydü. Mesela bir keresinde "Are u İstanbul" demiştim. 2 dakika bunlar gülmekten yarıldı anlamadım. Sonra düşündüm neden gülüyorlar ve Do demek yerine Are demiştim. Onlar da öyle anlayınca bayağı hoşlarına gitmişti. Düşe kalka cidden İngilizceyi öğrenmiştim. Amerika'ya kaçak gidenler gibi siz hiç bilmeseniz bile karşıdaki öğretiyor size. Hatta çoğu zaman su gibi B seviye konuşuyordum. Çok güzel takılırdık hatta aralarında bazıları hep sarhoş gezen tiptendi. "Turkish brother how are u?" diye sorardı bir anda. Ben de ona karşılık verirdim. Türkiye'de büyüsem de genelde espirilerimi anlıyorlardı. Çakışmıyorduk yani. Sürekli bizim ülke ile ilgili şeyler sorarlardı ve ben de cevaplardım.

Erkekleri:
Erkekleri çok maskülen değil. Genel olarak hanımcı tipler. Kolay kaynaşıyorlar ve kusur aramıyorlar. İyi birisiyseniz onlardan birisi olursunuz. Onlar da insan, din ırk fark etmezsizin sizi düşünürler. Beni 2021 yılbaşında çağırmışlardı. İşin var mı dediler, yok dedim. Akşam gel yeni yıla beraber gelelim dediler. Cidden Avrupalı insanlarla yaşadığınız zaman sizi adam yerine koyduklarını hissedersiniz. Aralarından en sevdiğim çocuk beni direkt evine çağırmıştı. Alkol hariç her şey benden gel buyur misafirim ol diye. Bunu bana hiçbir Türk arkadaşım söylemedi.

Kızları:
1 tane kız vardı, o ortamda en sevdiğim arkadaşın sevgilisi. Çok iyi birisiydi onun da bir arkadaşı vardı. Bir ara Webcam açtım kızın annesi girdi odaya o dakikalarda. Kız beni gösterdi bak Türk arkadaşımız diye. Kadını göremedim de iyiymiş gibi bir şeyler döndü orada. Bizim Y ve X kuşağının çoğu Avrupa'yı Hristiyan ve diğer adıyla her ne kadar yazmak istemesem de gavur olarak görse de bizi de esmer ve sakallı olarak düşünüyorlar. Ben de beyaz ten ve babyface olarak traş olduğum için yanılmıştım onu. Belki de en baştan beri ben kendimi kandırdım, kadın normal biliyordu bizi. +18 muhabbetlerde çok çekiniyorlar, ben bunun erkek arkadaşı yani en yakın kişiyle konuşurken güldüğünü ve utandığını çok duydum.

Neyse asıl can alıcı noktaya gelelim ve bakın benim bu forumda 9 bine yakın mesajım var. Klavyeye bastığım 9 bin mesajın her birisi için yemin ederim ki ben hayatımda böyle güzel anlayışlı bir insan tipi görmedim. Türkiye'de gördüğüm beyni yıkanmış, Doğu ile Batı arasında sıkışmış, yanları kazıtan erkeklere hasta olan çoğu Türk kızlarının yanında bunun 1 tanesi bizim kızların 150 tanesine bedel. Bizde de mi iyi var? Hani ben göremiyorum mesela. Ortama girince nasılsın diyen, sanki yıllanmış arkadaşlığı varmış gibi sohbet eden bir Türk kızı gördünüz mü? Bizimkiler utanmasa günaydın demenizi bile İLK sizden bekleyen tipler. Türk kızlarını övmeden önce Avrupalı kızlar ile biraz zaman geçirin. Onun dışındakiler kendini avutur.

Negatif yönleri:
Irkçı olan birisi vardı. Adama ne zaman nasılsın desem bana küfür ederdi. İlk yıl öyle değildi ama baktı ki ben ilgi çekiyorum ve biraz çarpık İngilizce konuşuyorum bir anda sertleşti, farklı birisi oldu. Belki de hep öyleydi veya onun canını yaktım fark etmeden. Komik olan ise bunlar Katowiçe denilen yerde yaşıyor. Yani şöyle, kare bıyıklı adamın kampına sadece 50-100 KM arası mesafedeler. Bakmak bile istemiyorum. Daha şurada 100 yıl bile olmamışken gelip ırkçılığa devam etmesi çok trajikomik. Neden mi trajikomik? Arkadaş grubunun tamamı geçen sene sonunda onu bıraktı.

Düşüş:
Bu arkadaşların lise çağları bittiği için bir anda masadan kalktılar. Tek tük girerlerken şimdi hiç girmiyorlar. Geçen zor bela yeni sunucularına girdim birisinden linki isteyip. Verdi ama hiç kullanmıyorlar. Herkes kendi işine gücüne bakıyor sanırım. Çünkü bu adamlar direkt içindekini söyler. Benim kötü yanlarımı da söylemişlerdi çünkü. Benden kaçacaklarını sanmıyorum. Aradan geçen 1 yıldan sonra İngilizcem ciddi oranda paslandı. Ben de kendi işime baktığımdan artık yeni bir arkadaş grubu aramıyorum. Yurt dışında beni bekleyen birkaç Türk arkadaşım var, belki Almanya'ya taşınırsam bu Polonyalıları da ziyaret ederim.

Saat çok geç olduğu için ve zamanınızı almak istemediğim için burada noktalıyorum.

Bu konuyu da ETS 2'de R tuşuna basıp radyoda Katowiçe radyo istasyonunu gördüğüm için yazdım.

eski günler.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Ella Freya hocam şahsi fikrim artık dünya global oldu karakter olarak anlatımın türk erkeği veya kızından pek farklı değil gibi. Ama beğendikleri erkekler ve kız tipi farklıdır.
Evet bu arada, bu ego olayı tüm ülkelere yayılmış durumda, sosyal medya sağ olsun. Başta amerika olmak üzere.
 
Üniversiteyi muhtemelen aile zoruyla Polonya'da okuyacağım, ailem para ile Polonya'da okutmak istiyor hayat kalitesi ve diploma için, ama ben ülkemde kalmak istiyorum Avrupa ülkelerinde ırkçılık filan yüzünden, çünkü yurt dışında herhangi bir ortamda birisi Türklüğüme hakaret ederse tutamam kendimi dağıtırım orayı, keşke bu Avrupalılar bize barbar demeden önce kendilerine baksa, tarihte kadınları öldürüp derilerinden sabun yaparken biz kadınların özgürlüğü için anayasalar çıkarıyorduk, bu durumda bile bize görgüsüz demeleri çok komik.
 

Geri
Yukarı