İnceleme Polosmart Polosmart PSG07 Oyun Kolu İncelemesi

Bim'de 330TL'ye satılan Dualshock 4 çakması olan Polosmart PSG07 incelemesini ürünü satın alacak arkadaşların aklında herhangi bir soru işareti bırakmaması ve alıp almaması konusunda bilgi vermek için yapacağım.

Öncelikle bu zamanda 330TL gibi ucuz bir oyun kolundan çok çok bir şey beklenmesi imkansız. Her türlü olanağı sağlayamaz tabii ki ama yine de kötü bir kol diyerek başlamayacağım.

Performans(7/10):
Aynı anda Logitech F310 ile sürekli değişerek oynadım ve bir süre sonra rahatlık anlamında Polosmart'ta elim bir tık daha rahat kalmıştı. Oyun sırasında ise F310 ile performansları yakın diyebilirim, uzun bir süre sitelerden ikisini de test ettim. Wireless modda biraz gecikmesi var tabii ki ama oyunu tamamen etkileyecek düzeyde bir gecikme değil.

Fiyat(10/10):
Konunun başında da belirttiğim gibi eskiden olsa 330TL fiyata Dualshock 4 alınabilirdi fakat bu zamanda bu fiyata güzel bir oyun deneyimi sağladığını düşünüyorum.

Kablolu Bağlantı(6.5/10):
Kablolu olarak bağlantısında aldığımdan beri hiç bir sıkıntı yaşamadım fakat hem micro USB hem de kablosu örgü değil. Bu ikisinden toplamda 3.5 puan kıracağım.

Bluetooth Bağlantı(3.5/10):
Bluetooth üzerinden bilgisayara bağlamak o kadar can sıkıcı ki. İlk önce Bluetooth'u kapatıp koldaki share tuşuna ardından PS tuşuna basmak gerekiyor. Sonrasında Bluetooth'u açıp seçmeniz gerekiyor ve her zaman bağlanmıyor. Bağlanmadığı zaman da bilgisayarı kapatıp açmanız gerekiyor ardından bağlanıyor ama bağlanmadığı zamanlar da oldu. Ekstra olarak touchpadi Bluetooth modda iken kullanırsanız imleçte takılmalar yaşanabiliyor ve kullanımı zorlaşıyor. Aynı sorun kablolu kullanımda yok muhtemelen gecikme farkından dolayı bu sorun var. Benim laptop'ta bir sorun olduğunu düşündüm fakat bluetooth ile bağlanan klavyem var ve hiç bir sorun çıkmıyor anında bağlanıyor. Buna rağmen Bluetooth ile bağlandığı zaman hiç kopma vs. olmadı. O yönden 3.5 puanı sadece kopma olmamasına veriyorum.

Yazılım(1/10):
Yazılımı yok bu fiyata da yazılım beklemiyorum açıkçası ama DS4Windows ile bluetooth bağlayana kadar can çıkıyor. Kendi yazılımı olsa belki hemen algılayıp daha kolay bağlanması söz konusu olabilirdi. YouTube'da PSG05 modeli daha kolay bağlanıyor sanki. Bu modelde belki kronik bir sorundur bu veya daha kolay bir yöntemi vardır ama pek sanmıyorum.

Malzeme(8.5/10):
Malzeme kalitesi olarak kötü diyemeyeceğim, orijinal bir DS4'e göre bir tık hafif kalıyor ama bu fiyata göre iyi olduğunu düşünüyorum.
l1 l2.jpgr1 r2.jpg

Kontrol Paneli(?/10):
Kontrol paneli DS4 ile aynı o yüzden bir puanlama yapmayacağım. Tuşları her hangi bir sorun çıkarmadı şu anlık.
kontrol paneli.jpg

Diğer:
R2 tuşunun sesin de gıcırdama var L2 sesi gibi değil, rahatsız etmiyor. Sağdaki tuş takımının DS4'e göre farklı olması güzel ve farklılık olmuş.
ps2.jpg
 

Dosya Ekleri

  • ps1.jpg
    ps1.jpg
    142,9 KB · Görüntüleme: 36
  • ps3.jpg
    ps3.jpg
    140,9 KB · Görüntüleme: 30
Arkadaşım 250 liraya almıştı bimden, sadece tetikler ve analoglar çalışıyordu. Fişi kaybettiği için iade edemedi, bende ondan 20 liraya aldım.

Forza 5 oynuyorum, bağlantısı her seferinde sorun yaratıyor.

20 lira eder, sakın ama sakın 300 lira vermeye kalkmayın, gidin 2. El temiz pusat pro alın 1 yıldır sıkıntısız kullanıyorum.

Dağlar kadar kalite farkı var.
 
Logitech F710 ve Pusat Pro varken buna para vermek büyük bir hata olmuş. Böyle gamepadlerin genelde tuşları hızlı eskiyor bizzat yaşadım. Sonra F710 aldım. İyi ki almışım sapasağlam kullanıyorum ne bağlantı problemi oluyor ne de tuşlarda bozulma. Şimdi de tercih edilebilir.
 
Düzenleme: Aldığımdan beri tam olarak 8 ay geçmiş ve çarpı tuşunun (x) üstüne çok az fazla basılsa içinde takılı kalıyor. Bir kaç kez öylesine basılması gerek sorunun çözülmesi için. Neyseki basit bir işlem olduğu için içini açıp hallettim. Yine de anlamayan bir kişi bunun için uzun süre sıkıntı çekebilir. Oyun deneyimini de çok kötü etkiliyor. İyi sosyaller!

Logitech F710 ve Pusat Pro varken buna para vermek büyük bir hata olmuş. Böyle gamepadlerin genelde tuşları hızlı eskiyor bizzat yaşadım. Sonra F710 aldım. İyi ki almışım sapasağlam kullanıyorum ne bağlantı problemi oluyor ne de tuşlarda bozulma. Şimdi de tercih edilebilir.
Hocam memleketimdeydim ve kuzenlerle falan fifa atmak için lazımdı. Zaten bu devirde 300TL gibi bir para artık para sayılmayacak duruma geldi. Aciliyetten aldım doğrusu. Bu arada F710 kronik sorunlu, Pusat Pro alınabilir evet.
 
Düzenleme: Aldığımdan beri tam olarak 8 ay geçmiş ve çarpı tuşunun (x) üstüne çok az fazla basılsa içinde takılı kalıyor. Birkaç kez öylesine basılması gerek sorunun çözülmesi için. Neyse ki basit bir işlem olduğu için içini açıp hallettim. Yine de anlamayan bir kişi bunun için uzun süre sıkıntı çekebilir. Oyun deneyimini de çok kötü etkiliyor. İyi Sosyaller!

Hocam memleketimdeydim ve kuzenlerle falan FIFA atmak için lazımdı. Zaten bu devirde 300TL gibi bir para artık para sayılmayacak duruma geldi. Aciliyetten aldım doğrusu. Bu arada F710 kronik sorunlu, Pusat Pro alınabilir evet.

F710 da kronik sorun yok ama şu an alınabilecek bir gamepad değil. Biz şu an 8BitDo Ultimate C öneriyoruz. Pusat da tercih edilebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı