POMEM ve PMYO farki nedir?

Ardatx2

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba bildiğim kadarıyla polis olmak için PMYO'ya da POMEM'den mezun olmak gerekiyor. İkisinin farkı nedir ve hangisi daha yüksek rütbelere ulaşabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Birine lise mezunu olarak başvuruyorsun 2 yıl yüksekokul eğitimi görüyorsun. Diğeri üniversite mezunu olarak başvurup 6 ay polislik eğitimi alıyorsun.

İkisi de polis oluyor.

PMYO, Polis Meslek Yüksekokuludur. Lise düzeyinde 2 yıl yatılı eğitimle polis yetiştirir. POMEM ise Polis Meslek Eğitim Merkezleridir. Üniversite ve Lisan mezunlarını Polis memuru olarak yetiştirmek üzere 6 ay yatılı eğitim verir.

Son düzenleme:
PMYO, polis meslek yüksekokuludur. Lise düzeyinde 4 yıl yatılı eğitimle polis yetiştirir. POMEM ise polis meslek eğitim merkezleridir. Üniversite ve lisan mezunlarını polis memuru olarak yetiştirmek üzere 6 ay yatılı eğitim verir.

Hangi üniversiteden mezun olup o 6 ay eğitimi aliyorum.

PMYO, Polis Meslek Yüksekokuludur. Lise düzeyinde 4 yıl yatılı eğitimle polis yetiştirir. POMEM ise Polis Meslek Eğitim Merkezleridir. Üniversite ve Lisan mezunlarını Polis memuru olarak yetiştirmek üzere 6 ay yatılı eğitim verir.
Yanlış bilgi. PMYO 4 yıl değil 2 yıl eğitim verir.

Yanlış bilgi. PMYO 4 yıl değil 2 yıl eğitim verir.
Pardon hocam 2 yıl olarak düzeltiyim.

Merhaba bildiğim kadarıyla polis olmak için PMYO'ya da POMEM'den mezun olmak gerekiyor. İkisinin farkı nedir ve hangisi daha yüksek rütbelere ulaşabilir?
Üst rütbeden girmek istiyorsan PAEM'ler var. Ancak hala duruyor mu bilmiyorum. Direkt polis amiri olarak yetişiyorsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı