POMEM ve PMYO farkı nedir?

DenebK1212

Hectopat
Arkadaşlar hangisini seçmeliyim sizce?
POMEM mezunu olduktan sonra rütbe nasıl atlanır?
PMYO'de rütbe atlama var mı?
2 senelik universite okuyup POMEM'e girdikten sonra komiser olmak için 2 sene daha okumalısınız?

PMYO 2 yıllık önlisans, POMEM ise önlisans ve lisans mezunları girerek bir kaç ayda polis olduğu eğitim kurumları. Yükselmek için hangisinden mezun olduğunun önemi yok.

Son düzenleme:
Normalde PMYO gidecektim ancak PMYO'den rütbe atlanmaz atlaman için lisans eğitimi alman gerek diye yazı okudum. Bu yüzden iki senelik universite okumayı düşünüyorum ancak ön lisans mezunu olmama rağmen yine lisansa yükseltmem gerektiği söyleniyor doğru mu bu hocam?

PMYO sonrası zaten AÖF ile 2 yıl daha okuyup komiser olabilirsin :) (AÖF veya örgün okuman fark etmez.)

Son düzenleme:
Kusura bakma güncele bakmadım :/ Dur silelim yazıları. Komiserlik ile ilgili söylediklerim ise geçerli. Onda sıkıntı yok. Tek olay lisans mezunu olmak.

POMEM şartları okudum. Evet normal de lisanstı ama önlisans başvuru hakkıda gelmiş. Lakin kontenjan düşük.

Son düzenleme:
POMEM ve PMYO’dan mezun olunduğunda Polis Memuru olarak göreve başlarsın. Yükselmek için İç Alımdan yani sadece polislerin başvurabildiği sınav var. Sınavdan ve mülakattan geçtiğinde PAEM’de eğitim görürsün. Polis olmadan direkt Komiser Yardımcısı unvanına başvurabilmek için KPSS lisans sınavına girmek gerekiyor ve asgari 75 puan istiyorlar ayrıca her bölüm mezuniyetini kabul etmiyorlar detaylarına PAEM alımı diye atatırsan çıkar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı