Pop!_OS boşta 1.5 GB RAM kullanımı normal mi?

murty0

Hectopat
Linux Mint Cinnamon'da boşta 850 MB RAM kullanımı oluyordu. Pop!_OS'a geçtim ve bu sayı 1500 MB'e çıktı, normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Fedora KDE kullanıyorum boşta 2.2 GB kullanıyor bence normal.

Bence alakası yok masaüstü ortamına ve RAM boyutuna göre değişkenlik gösterebilir.

Ubuntu böyle bir sistem. Pop_os zaten yeni Linux kullanıcılarını Linux'a alıştırmak ve oyuncuları kendisine çekmek için yapılan bir sistem olduğundan: Bu kadar RAM kullanması normal.

Sadece dağıtım değiştirmediniz, masaüstü ortamınızda değişti. Cinnamon gibi masaüstü ortamları hafifliği ile bilinir zaten, GNOME ve KDE gibi masaüstü ortamları ise özellikler ile dolu olmasıyla ancak yüksek kaynak tüketimiyle bilinir. İsterseniz dağıtım değiştirmeden başka bir masaüstü ortamı yükleyebilirsiniz. Yine de aradaki kaynak tüketimi farkının dikkate almaya değecek kadar büyük olduğunu düşünmüyorum.

Gnome'un yuksek Ram tuketmesi yada agir olmasi falan bunlar dagitilan dagitima gore boyle. Normalde Denin usitine Gnome kurun yada Arch ustune, ne kadar hafif olduguna inanamzasiniz.

Linux Mint Cinnamon'da boşta 850 MB RAM kullanımı oluyordu. Pop!_OS'a geçtim ve bu sayı 1500 MB'e çıktı, normal mi?

Eki Görüntüle 1897719

GNOME diğer masaüstü ortamlarına göre ağır. Ama vanilla hali bu kadar ağır olmaz. Tabii cosmic GNOME üzerinde bayağı düzenleme yaptığından ona kıyasla daha yüksek tüketim yapması olası. Dilerseniz Pop!_OS!'un kendi rehberi aracılığıyla masaüstü ortamınızı değiştirebilirsiniz.

Gnome'un yuksek Ram tuketmesi yada agir olmasi falan bunlar dagitilan dagitima gore boyle. Normalde Denin usitine Gnome kurun yada Arch ustune, ne kadar hafif olduguna inanamzasiniz.
Evet buda bir etken, mesela konu sahibinin htop görüntüsünde gnome-shell'den sonra en çok bellek tüketen uygulama appcenter, bu gibi appcenter uygulamaları kapattığınız zaman tamamen kapanmak yerine arkada açık kalabiliyor, Pop OS Elementary OS'un appcenter uygulamasını kullanıyor ancak GNOME Store'da da benzer bir durum vardı. Tam olarak nelerin kaynak tükettiğini bu görüntüden göremiyoruz. Pop OS zaten birçok GNOME eklentisi ile birlikte geliyor onlarda ekstra kaynak tüketir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…