- Makaleler
- 6
Hocam kullanılan network servisi farklıysa ondan kaynaklı da olabilir mi?
Pop ve Linux Mint, Gnome'un ağ yöneticisini kullanıyor. Hatta dağıtımların geneli, GTK tabanlı sürümlerinde bunu kullanıyor. nmtui, nm-applet gibi araçlar bunun bir parçası.
Ağ yöneticisi sürümünden kaynaklı bir sorun olma ihtimali var, ama bu durumda tüm ağ aygıtlarını etkileyebilirdi. ath9k ve Linux 5.15.x çekirdeği ile ilgili bildirilmiş hata raporlarına rastlamıştım.
Bug #1968631 “regression in jammy kernel 5.15 for module ath9k” : Bugs : linux package : Ubuntu
wireless connection is unstable with kernel 5.15 in jammy release. the following line is in my log, ath: phy0: DMA failed to stop in 10 ms AR_CR=0x00000024 AR_DIAG_SW=0x02000020 DMADBG_7=0x00006100 the bug appears to no longer be present in kernel 5.17.2 from the mainline kernel ppa...
215703 – ath9k frequent connection problems after kernel upgrade.
[SOLVED] Qualcomm Atheros AR9285 Wireless Driver ath9k Slow all distros
Connection Information Interface: 802.11 Wi-Fi (wlan0) Hardware Address: 74:2F:68:6F:C7:36 Driver: ath9k Speed: 52 Mb/s Security: WPA/WPA2 Speed test 5 Mb/s. Hotspot my phone speed test 60 Mb/s lspci -k -v 00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 12h Processor Root Complex...
Bende Cinnamon kurmayı düşünüyorum tekrardan. Birazda kurcalamak amaçlı özelleştirmek istiyorum, bunun için bildiğiniz güzel bir rehber var mı acaba?
Bu arada, Pop'a da Cinnamon masaüstü kurabilirsin. Şu komutu çalıştırıp kurabilirsin, ardından giriş yöneticisinden masaüstü ortamını seçeceksin. Bu şekilde Ubuntu türevi varsayılanları ile kurulum yapılacak, Linux Mint ile gelen varsayılan paketlerden ufak tefek farklılıkları olabilir.
Kod:
sudo apt install cinnamon-desktop-environment