Pop OS disk biçimlendirme

Makaleler
27
Sizlere Linux işletim sistemlerinden biri olan Pop OS hakkında bir soru sormak istiyorum. Öncelikle Pop OS işletim sistemini ana sitesinden ISO dosyasını indirip Rufus ile biçimlendirdikten sonra bilgisayarımı yeniden başlattım ve BIOS'a girip USB aygıtımı en üste taşıdım. Ardından USB aygıtımdan Pop OS işletim sistemi dosyaları çıkarılmaya başladı. Bazı ayarları hallettim fakat disk biçinlendirme kısmında ne yapacağımı bilemiyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

IMG_20190908_170653.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kuruluma geçmeden önce, Windows disk bölümleme aracını kullanarak gerekli bölümü tahsis etmeniz gerekiyor. 930 GB'lik alandan istediğiniz kadarını ayırıp tekrar kuruluma dönebilirsiniz.

iu

Aynı ekrana döndükten sonra, aşağıdaki adımları sırayla yaparsanız muhtemelen bir sorun çıkmadan kurulacak.

- 150 GB ayırdığınızı farz edersek, aynı boyuttaki 'unallocated' seçeneğine sağ tıklayıp 256 MB'lik bir EFI bölümü oluşturacaksınız.

- Aynı seçeğene tekrar sağ tıklayıp 3 veya 4 GB swap bölümü oluşturacaksınız.

- Geriye kalan alanın tamamını EXT4 olarak formatlayıp 'bootable' flagını aktifleştireceksiniz.

- Sağ üstteki HDD ikonuna sahip yerden, yeni oluşturduğunuz EFI bölümünü seçmeniz gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı