@BilgisayarKurdu Kendi adıma konuşayım. Evet, kimsenin müzik zevkine karışamayız. Şahsi olarak,
POP müzikten haz almıyorum ve %90'lık bir kısmını dinlemiyorum. Fakat bu hiç bir pop sanatçısını dinlemediğim anlamına gelmiyor. Sevdiğim ve ara sıra dinlediğim 2-3 kişi var. Ama onun dışında hiç bir şekilde kendi isteğimle pop şarkısı dinlemem.
Ayrıca geçmişte (
Rap müzik ile tanışmadan önce) pop müzik dinlerdim. Çünkü o zamanlar televizyonlarda ve çevremizde bize yansıtılan müzik kültürü o idi.
RAP müziği keşfettiğimde ise, dinledikçe hangisinin daha doğru veya anlamlı olduğunu kendi görüşüm ile karar verdim. Ailemde veya çevremde RAP dinleyen kimse yoktu, tamamen kendi seçimim oldu. Yani kimsenin düşüncesi beni etkilemedi.
RAP müziğe karşı önyargı oluşmasının sebebi; sizin de dediğiniz gibi son zamanlarda sadece
özentilik için, RAP dinlemeye yeni başlayan gençlerin yüzünden. Bu nedenle artık çoğu kişi RAP'i sadece 10-15 yaş grubu arasında olan çocukların dinlediği, sigara, alkol, madde kullananların yaptığı bir müzik türü olarak görülüyor. Tabii bir de anlamadığı için önyargılı davrananlar var.
Ben kimsenin dinlediği müziği aşağılamıyorum. Sadece
POP ve
RAP müziğin arasında olan farkların farkındayım ve kendimce doğru olanı söylemeye çalışıyorum. Elbette ben de RAP dışında türkü ve bazı yabancı müzikleri dinliyorum.
Umarım anlatabilmişimdir.