Popeyeste işe başlayana tavsiyeler

Hata yapman sorun değil, yaşın da küçük. Kendi paranı kazanmak nasıl bir duygu onu hisset, sana verilen işleri yap, bir sorun yaşarsan önce müdürüne, çözmezse ailene söyle.
 
İlk başladığında mesai yaptırmayız dediler muhtemelen 8 saat çalısacagım
3. günü mesai yaparsın. Hemen mesai yaparlarsa işi bırakırsın çünkü. Kapanış vardiyasında kalmamaya çalış temizlik, düzen derken 3-4 saat mesai oluyor gece 2 de eve gelirsin.
 
Hiçbir şey için kendini kasma. Senin üstün seni ezmeye çalışıyorsa karşı gel bir daha seni ezemez. İşle alakalı fırça yiyorsan haksızsan. Sus he deyip geç. Fırça yiye yiye alışacaksın ileride çalıştığında kimseyi takmayacaksın kafan rahat olacak yani. Restoranın kendi masaları varsa. Onları temizlemek zorundasınız fakat popeyes AVM içindeyse masaları sen temizlemiyorsun. Müşteri artistlik yapıyorsa takma he deyip geç yardımcı olmaya çalış. Çünkü onu bir daha görmeyeceksin. Ezmeye çalisiyorsa umursamadan çalış. Zaten 16 yaşındasın çok şanslısın eğer ailenin maddi durumu çok kötü değilse. Birikim yap. İhtiyaçlarını gerçekten ihtiyaçsa gider. Kaliteli ve uzun ömürlü bir şey al ki. Paran boşa gitmesin. Genç yaşta çalışıp düzgünce parasını harcayan insanlar ileride güzel mal sahibi oluyor.
 
Bir de artıdan ekleyeyim devrecilik sistemi gibi bir şey vardır. Orda ekip üyesi olanlar sana şunu yap bunu yap diyorlarsa yapma. Aynı rütbedesiniz zaten. Üstün bir şey isterse onu yap. Üniformadan anlarsın zaten.
 
Geri
Yukarı